Πτι Φουρ βουτήματα! Παραδοσιακή συνταγή για αφράτα βουτήματα γεμιστά με μαρμελάδα και εάν θέλετε βάζετε και επικάλυψη σοκολάτας!
Υλικά
250γρ βούτυρο γάλακτος,
300 γρ αλεύρι,
300γρ κορν φλαουρ,
140 γρ ζάχαρη άχνη,
2 αυγά,
2 βανίλιες,
μαρμελάδα ή πραλινα,
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιες.
Προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ μέχρι να γίνει μία μπάλα.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου.
Αν έχουμε κορνε τα φτιάχνουμε με αυτό, αν όχι τότε φτιάχνουμε σχήμα με τα χέρια μας….
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά.
Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα… Όταν κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα βουτάμε και στην σοκολάτα και σε τρούφα,καρύδα (Αυτην την φορά δεν τα περάσαμε απο σοκολάτα)
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!
Φωτό: Αφοι Κυρίτση
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πτι Φουρ
Υλικά για 30 πτιφούρ ή 50 μπισκότα μελιού
300 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
500 γρ. αλεύρι μαλακό
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. σούπας μέλι
1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι-βύσσινο
1 βαζάκι μαρμελάδα λεμόνι – μοσχολέμονο
αντικολλητικό χαρτί
300 γρ. λιωμένη κουβερτούρα με 2 κουταλιές καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
λικέρ Κρήτης με βότανα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη για λίγα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέστε τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι και το αλεύρι. Ανακατέψτε και με ένα κορνέ σχηματίστε μικρές ροζέτες για τα μπισκότα μελιού σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Για τα πτιφούρ: σχηματίστε μικρά στενόμακρα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σους 180ο C για 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν απλώστε μαρμελάδα στο κάτω μέρος από τα μισά μπισκότα και ενώστε τα με τα υπόλοιπα μισά. Βουτήξτε την μία άκρη τους στην λιωμένη κουβερτούρα και αφήστε τα μπισκότα σε αντικολλητικό χαρτί για λίγη ώρα για να στεγνώσει η σοκολάτα