Το “Ραβανί” της Αντας

Για ταψακι 25×30

Υλικά

6 αυγα ολοκληρα,
1 ποτηρι του νερου ζαχαρη,
1 μπεικιν,
1/2σφηνακι ουζο,
1 ποτηρι του νερου αλευρι γ.ο.χ.
1 ποτηρι του νερου φρυγανια.

Σιροπι
3 κουπες του νες καφε ζαχαρη,
2 .1/2 κουπες νερο,
2 ξυλακια κανελα
μια φλοιδα πορτοκαλι

για την κρεμα
2 φακελα ανθος βανιλια Γιωτης αυτη με το κρυο γαλα
ξυσμα απο 1 μικρο πορτοκαλι
1 γεματη κ.σ .α χνη ζαχαρη

για την σαντιγι
1 φακελο γκαρνι σαντιγι
Γάλα όσο λεει η συσκαυασία

Επικάλλειψη
100 γρ τριμμενο καρύδι

Εκτέλεση

Χτυπαω πολυ καλά τα αυγα με τη ζαχαρη ριχνω το ουζο, το μπεικιν το αλευρι και συνεχιζω το χτυπημα και τελος τη φρυγανια. Βουτηρωνω το ταψακι και ριχνω το μιγμα το ψηνω στους 180 με αερα .οταν παρει καλο χρωμα βυθιζω ενα ξυλακι και αν βγει καθαρο το βγαζω .Αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο του ριχνω 1 ποτηρι του νερου κρυο γαλα.Το αφηνω να κρυωσει και ριχνω το σιροπι .

για το σιροπι βάζω στην κατσαρόλα τα υλικα και αφήνω να βρασει ακριβως 15 λεπτα.
Αφηνω 3 -4λεπτα και το ριχνω στο γλυκο κανω τρυπες με το μαχαιρι να πιει το σιροπι..

Οταν κρυωσει φτιαχνω την κρέμα
Βάζω σε μια κατσαρόλα την βανιλια Γιωτης και ριχνω το ξυσμα απο πορτοκαλι και την αχνη ζαχαρη μολις πηξει την αφηνω στο ψυγειο για λιγο και την ριχνω στο γλυκο.
Οταν παγωσει χτυπαω το γκαρνι σαντιγι με το αναλογο γαλα που λεει και την βαζω στο γλυκο.
Ριχνω και λιγο τριμμενο καρυδακι …. Ειναι γλυκος πειρασμος!

Η Συνταγή είναι της τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ραβανί,Καρυδόπιτα!!!

🍀Υλικα.

🍀5 αυγα
🍀1 ποτηρι ζαχαρη
🍀1 ποτηρι ηλιελαιο
🍀1 ποτηρι γιαουρτι
🍀μισο ποτηρι ινδοκαρυδο
🍀1 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο
🍀1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
🍀1 ποτηρι καρυδια τριμμενα
🍀3 βανιλιες
🍀κ.σ.κανελα
🍀μιση κ.γ.γαρυφαλο
🍀2κ.γ.κοφτες σοδα μαζι με ενα κ.γ.χυμο λεμονι.
🍀ξυσμα απο ενα πορτοκαλι και ενα λεμονι.

Σιροπι
🍀4 ποτηρια νερο
🍀4 ποτηρια ζαχαρη
🍀1 φετα λεμονι,λιγο λικερ.

Εκτέλεση

Εβρασα 10 λεπτα…οταν το εσβησα εριξα μεσα 2 κουταλιες βουτυρο.
🍀χτυπησα τα αυγα με την ζαχαρη καλα,εριξα το ηλιελαιο και συνεχισα το ανακατεμα.Εριξα το γιαουρτι,τις βανιλιες,το ξυσμα,τη σοδα με τον χυμο λεμονι και το σιμιγδαλι.
Εριξα το μισο μιγμα σε μια αλλη λεκανη και εριξα μεσα τα καρυδια,κανελα και γαρυφαλο.

Στο αλλο μισο εριξα το ινδοκαρυδο και ανακατεψα.
Λαδωμενο ταψι,εριξα πρωτα το σκουρο μιγμα και μετα με ενα κουταλι εστρωσα το ραβανι.
🍀Εψησα στους180 αντιστασεις για 40 λεπτα.
Χλιαρο σιροπι και χλιαρο γλυκο.
🍀Η γευση του?Καρυδοπιτα και ραβανι μαζι στον ουρανισκο μου😉😉

 

Προηγούμενο άρθροΚοπεγχάγη Καρυδόπιτα Σιροπιαστή του Ονείρου
Επόμενο άρθροΔεν μου λείπουν αυτά τα μπισκότα από το σπίτι μου, είναι τόσο νόστιμα.