Ρεβανι Βέροιας!!!

Αυθεντικό Ρεβανί Βέροιας σιροπιαστό που αν το φτιάξετε θα το λατρέψουν όσοι το δοκιμάσουν. Είναι αρωματικό και πολυ γευστικό

Υλικά

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 γιαούρτι 200 γρ.
1 κούπα ηλιέλαιο
Η κούπα είναι 220γρ.
1 φακελάκι μπέικιν
1 Βανιλια
Ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Αφήστε το στην άκρη.
Σπάστε τα αυγά και χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα ηλεκτρικό μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι οι κρόκοι και η ζάχαρη να γίνουν αφράτοι και κρεμώδεις και η ζάχαρη να διαλυθεί.

Στη συνέχεια, προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Ανακατέψτε μέσα το μίξερ και το σπορέλαιο. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε το μείγμα αλευριού, σιμιγδαλιού και μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ ανάμειξης.

Ξεπλύνετε καλά τον κάδο του μίξερ και προσθέστε τα ασπράδια των αυγών. Χτυπήστε με ένα σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Διπλώστε στο υπόλοιπο μείγμα μαρέγκας, ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις με μια σπάτουλα.

Βουτυρώστε ένα ταψί και πασπαλίστε με σιμιγδάλι.
Αδειάστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στο φούρνο στους 170°C για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Τρυπήστε με οδοντογλυφίδες και κόψτε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.

Για το σιρόπι, βράστε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Ζεστό σιρόπι σε κρύο γλυκό Έβαλα λίγη καρύδα από πάνω γιατί μας αρέσει βγήκε τέλειο!

♥️♥️ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!!! 🥰🥰

H Συνταγή και η φωτό είναι της Ελένη Παπατσάνη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρεβανί 

Ρεβανί 

Υλικά

6 αυγα
1/2 ποτήρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι σπορελαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 σακουλακι σιμιγδαλι ψιλο(500 γρ)

Για το σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτηρια νερο
1 βανιλια
φλουδα και χυμο απο 1 λεμονι
1 κ.σ φρεσκο αγελαδινο βουτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

Εκτέλεση

-Χτυπάω στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα.Χαμηλώνω στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετω το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα,τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος.Το αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνω στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνω στην ακρη.

Βραζω το νερο με τη ζαχαρη,φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα.Προσθετω τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψω και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι,το χλίαρο γλυκο.Ειναι ονειρο!!!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ξένια Δάρρα

Προηγούμενο άρθροΚοτόπιτα κρατσανιστή,εύκολη,νόστιμη όσο δεν πάει.
Επόμενο άρθροΤα πιτάρια με γιαούρτι της Γιαγιάς