Υλικά:

1,5, κούπα ρύζι Καρολίνα
Μισό ποτήρι νερό
2 λίτρα γάλα
1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
Ζάχαρη όσο θέλουμε
Κανέλα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια κατσαρόλα το ρύζι,το νερό και μισό.
Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα έως ότου να βράσει,να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό.
Ανακατεύουμε λίγο με μια κουτάλα.
Σε ένα μπολ,ρίχνουμε το γάλα,προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου βανίλια ανακατεύοντας με το κουτάλι.

Όταν το ρύζι μαλακώσει στην κατσαρόλα,αδειάζουμε το μείγμα με το γάλα
και το άνθος στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μετά από περίπου 20 λεπτά,το ρυζόγαλο θα έχει πήξει στην κατσαρόλα και θα είναι έτοιμο.

Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη αφού την βγάλουμε από τη κουζίνα,ώστε να κρυώσει λίγο το ρυζόγαλο.
Κατόπιν,το αδειάζουμε σε μπολάκια με μια κουτάλα.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα .

H συνταγή/φωτό είναι της κας Dimitris Anastasia Gkatzara

Προηγούμενο άρθροΘαδδαιόπιτα
Επόμενο άρθροVegan Muffins Μπανάνας με Χαρουπάλευρο