Ρολάκια μελιτζάνας

Αυτά τα ρολάκια μελιτζάνας είναι μια συνταγή που συνδυάζει την πλούσια γεύση της μελιτζάνας με την αλμυρή γεύση της φέτας και του μπέικον, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει!

Πλεονεκτήματα:

  • Γευστικός συνδυασμός: Η γλυκιά γεύση της μελιτζάνας ταιριάζει τέλεια με την αλμυρή γεύση της φέτας και του μπέικον.
  • Εύκολη προετοιμασία: Η συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά για να δώσετε τη δική σας πινελιά στη συνταγή, όπως πιπεριές, κρεμμύδια ή ντομάτα.
  • Ιδανικό για: Ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό.

Συμβουλές:

  • Για να μειώσετε τις θερμίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γαλοπούλα αντί για μπέικον.
  • Μπορείτε να ψήσετε τα ρολάκια στο φούρνο αντί να τα τηγανίσετε.
  • Σερβίρετε τα ρολάκια με μια δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή ντομάτας.

Συνολικά, τα ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και μπέικον είναι μια νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα σας αρέσει. Δοκιμάστε την και μοιραστείτε τα σχόλιά σας!

Υλικά

4 μελιτζάνες τσακώνικες
10 φέτες μπέικον
200 γρ φέτα
λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/2 κούπα χυμό ντομάτας
2 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες 1,5 εκατοστού. Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε μια ώρα να ξεπικρίσουν. Τις στραγγίζουμε και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τις λαδώσουμε και να τις ψήσουμε στο γκριλ.
Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και να κρυώσουν ελαφρά. Παίρνουμε μια μια τις φέτες της μελιτζάνας και βάζουμε στην άκρη ένα κομμάτι φέτα. Τις τυλίγουμε σε ρολάκια.
Κόβουμε κατά μήκος τις φέτες του μπέικον και τυλίγουμε γύρω από τα ρολάκια της μελιτζάνας. Στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδες.
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες δίπλα δίπλα , σε ένα ταψί ή πυρέξ. Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε 2 λεπτά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το χυμό και τη ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρολάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 -25 λεπτά.

Πηγή: lovefood.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Μαγική Σούπα που χάνεις Πολλά Κιλά
Επόμενο άρθροΑφράτα Ρολάκια με κανέλα μήλο και καρύδια