Σαλάτα με ψωμί ψητές ντομάτες και μοτσαρελα ή φέτα

Συστατικά:

Τυρί μοτσαρέλα ή φέτα 330 γρ
Κόκκινα ντοματίνια 200 γρ
Κίτρινα ντοματίνια 200 γρ
Πράσινος βασιλικός 10 γρ
Κόκκινο κρεμμύδι 1 τεμ.
Λευκό ψωμί ½ καρβέλι
Σκόρδο 3 σκελίδες
Ελαιόλαδο 50 ml
Ξίδι από κρασί 2 κ.σ.
Αλάτι πιπέρι

Παρασκευή:

* Σε ένα μεγάλο μπολ, κόψτε το ψωμί σε μέτρια κομμάτια.
Προσθέστε ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου στο ψωμί, πιπέρι και αλάτι κατά βούληση,
ρίξτε 30 ml ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
* Βαλτε τα κίτρινα και κόκκινα ντοματίνια στο κομμενο ψωμί αναμεσα, μετά μεταφέρετε τα πάντα σε ένα ταψί με μικρή απόσταση μεταξύ των υλικών και βάλτε τα σε φούρνο προθερμασμένο στους 210 βαθμούς για 5 λεπτά.
* Κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες.
* Τοποθετήστε στο ψημένο ψωμί με τις ντομάτες, κόκκινο κρεμμύδι, φύλλα βασιλικού, ξύδι από κρασί και ελαιόλαδο (20 ml) μέσα σε μια σαλατιέρα.
* Κόβουμε τη μοτσαρέλα ή την φέτα σε μεγάλα κομμάτια και την προσθέτουμε στη σαλάτα, ανακατεύουμε.

Καλή όρεξη!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαλάτα με φασόλια και καλαμπόκι

Σαλάτα με φασόλια και καλαμπόκι

Συστατικά:

Καλαμπόκι βραστό – 200 g
Κόκκινα φασόλια βρασμένα – 200 g
Τυρί κιτρινο – 50 g
Σκελίδα σκόρδο
Σπιτικά κρουτόν – για γεύση

Για dressing:
Ξινή κρέμα / φυσικό γιαούρτι – 3 κουταλιές της σούπας

Μαγείρεμα:

1. Τρίβουμε το τυρί στον χοντρό τρίφτη. Ψιλοκόψτε το σκόρδο.
2. Κόψτε το ψωμί σε μικρά κομμάτια, τηγανίστε σε ένα τηγάνι.
3. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε ριχνουμε ξινη κρέμα ή γιαούρτι. Ετοιμη!

Καλή όρεξη!