Σιροπιαστή “μπουγάτσα” με κρέμα τυριού

Η σιροπιαστή μπουγάτσα με κρέμα τυριού είναι πολύ παρόμοιο με την γλυκιά μπουγάτσα στον τρόπο συναρμολόγησης του αλλα μποιαζει και με  μπακλαβα με κρέμα , αλλά με εντελώς διαφορετική γέμιση και εξαιρετικό για άτομα που είναι αλλεργικά στους ξηρούς καρπούς αλλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι σαν μπακλαβά και φυσικά εκτός από τα φιστίκια Αιγίνης.

Υλικά-Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακι προσθέστε 1 λίτρο γάλα πλήρες, σε αυτό προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε φωτιά Και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει
Κατεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα τυριού σε θερμοκρασία δωματίου Και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας


Ανακατεύουμε πολύ καλά και φτιάξατε την κρέμα πουτίγκα χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκα συμπεριλαμβανομένου αυτού


Σκεπάστε μένα καπάκι και αφήστε για να μην σχηματίσει κρουστα ή χρησιμοποιήστε μεμβράνη

Για να συναρμολογήσετε τον μπακλαβά αλείψτε με βούτυρο λιωμενο όλο το ταψακι που χρησιμοποιείτε αλλά και στα πλαϊνά Προσθέστε ένα φυλο κρουστας για μπακλαβα
Και αφήστε τα πλαϊνά να κρέμονται έχω απο το ταψακι αλλά αλείψτε παντου με το βούτυρο
(το βουτυρο είναι αυτό που βοηθά στη δημιουργία των στρωμάτων)


Συνεχίστε να το κάνετε αυτό μέχρι να έχετε περίπου 7 στρώσεις (θέλετε μεταξύ 7-10 στρώσεις στο κάτω μέρος και το ίδιο στην κορυφή)
Όταν προσθέσατε την τελευταία κάτω στρώση, μην αλείψετε με βουτυρο, απλώς απλώστε την πουτίγκα από πάνω


Και μετά διπλώνουμε τα μέρη του φύλλου που κρέμονται προς τα μέσα
Καλύπτουμε με ένα φύλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βούτυρο – φύλλο για άλλα 7 φύλλα

Όταν τελειώσει όλο το φύλλο χρησιμοποιήστε μια μικρή σπάτουλα ή το πίσω μέρος ενός μαχαιριού για να ασφαλίσετε τα πλαϊνά του φύλλου


Στη συνέχεια κόψτε σε ότι μέγεθος θέλετε σε κομμάτια
Όταν κόβετε κόβετε μόνο τις επάνω στρώσεις, οπότε βάλτε το μαχαίρι μέχρι να φτάσετε στην πουτίγκα 🙂
Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά
Μέχρι να ροδίσουν, και αμέσως μόλις το βγάλετε καλύψτε με το σιρόπι ζάχαρης που έχετε φτιάξει νωρίτερα και έχει κρυώσει εντελώς.


Πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Madelaine Hewitson