Σιροπιαστό φύλλο κρούστας με φρέσκια αναρή!!
Αυτό το γλυκό αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά με τυριά. Η φρέσκια αναρή προσδίδει μια δροσερή και ελαφριά γεύση, ενώ το σιρόπι την αγκαλιάζει με γλυκιά ζεστασιά.
Πλεονεκτήματα:
- Γεύση: Η ισορροπία γλυκού και αλμυρού είναι άψογη, με την αναρή να δροσίζει και το σιρόπι να γλυκαίνει.
- Υφή: Τα φύλλα κρούστας είναι τραγανά και ταιριάζουν τέλεια με την μαλακή αναρή.
- Ευκολία: Η συνταγή είναι σχετικά εύκολη και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες.
- Προσαρμοστικότητα: Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά, όπως κανέλα ή μοσχοκάρυδο, για να δώσετε μια πιο πικάντικη γεύση.
Συνολικά:
Το σιροπιαστό φύλλο κρούστας με φρέσκια αναρή είναι ένα νόστιμο και δροσερό γλυκό, ιδανικό για όσους αγαπούν τα σιροπιαστά με τυριά. Είναι εύκολο στην παρασκευή του και μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές σας προτιμήσεις.
Προτάσεις:
- Σερβίρετε το γλυκό με μια σέσουλα γιαούρτι ή παγωτό.
- Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκα φρούτα, όπως φράουλες ή βερίκοκα, για μια πιο δροσερή γεύση.
- Αν θέλετε να μειώσετε τις θερμίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιρόπι αγαύης ή στέβιας.
Υλικά
450 γρ φύλλο κρούστας
3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
250 γρ αναρή φρέσκια (μυζήθρα)
1 κουταλιά κενέλα
3 κουταλιές ζάχαρη
λίγο Ανθόνερο
σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 στικ Κανέλα
Ανθόνερο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Λιωνουμε την αναρή (μυζήθρα) και προσθέτουμε την κανελα, ζάχαρη και ανθόνερο. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας το κόβουμε στην μέση και με πινέλο το λαδώνουμε.
το διπλώνουμε στα 3 και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα της αναρής και το διπλώνουμε τριγωνικά μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.
εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει το συρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 35 λεπτά περίπου.
Τα σιροπιάζουμε .
H Συνταγή είναι της Aigli Marnero
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τρίγωνα Πανοράματος
Η Συνταγή είναι του pastry chef του Stratos Petrou
Υλικά
Για το Σιρόπι
500 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
400 γρ Νερό
Για την Κρέμα
700 γρ Γάλα Πλήρες
130 γρ Ζάχαρη
125 γρ Κορν Φλάουρ
90 γρ Αλεύρι
6 κρόκους Αυγών μεσαιους
Ξύσμα από ένα Λεμόνι
2 κουτ σούπας Βούτυρο Αγελαδινό
Για τα Τρίγωνα
450 γρ Φύλλο Κρούστας
150 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
100 γρ Βούτυρο Πρόβειο
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη και διαφορετική κρέμα για τα τρίγωνα Πανοράματος όπου ρίχνουμε σε ένα μπολ ένα μέρος από το γάλα
και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
Στο μπολάκι με το γάλα προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά να διαλυθούν
Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
Οταν έχω χτυπήσει πολύ καλά τα αυγά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουερ και τα χτυπάμε όλα μαζί
μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και προσθέτουμε Το βούτυρο τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανάβουμε τη φωτιά σε χαμηλή
ένταση ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Η κρέμα μας θα είναι έτοιμη όταν θα είναι αρκετά σφιχτή και συμπαγής, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ σκεπάζοντας την επιφάνεια της με μεμβράνη
ώστε να μην πιάσει κρουστά και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
Πάμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε τα τριγωνάκια μας όπως τον πάγκο εργασίας απλώνω το φύλλο κρούστας με τη μεγάλη πλευρά προς τα εμάς και
κόβοντας το σε τρεις με τέσσερις λωρίδες αναλόγως το μέγεθος που επιθυμείτε
Οταν κόψουμε τις λωρίδες της τη βάζουμε σε μία επάνω στην άλλη αν κόψετε τέσσερις θα φτιάξετε πιο μικρά τριγωνάκια Εγώ έκοψα τρεις για να μου βγούνε
μεγαλύτερα
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα τριγωνάκια μας όπου θα χρειαστούμε τρεις λωρίδες από το φύλλο στις οποίες πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο και φτιάχνουμε
τριγωνάκια έτσι ακριβώς όπως σας δείχνω
Οταν έχουμε διπλώστε το φύλλο το κόβουμε στη μέση όπου δημιουργούμε δύο πιο μικρά τρίγωνα παίρνουμε το ένα και τοποθετούμε στο εσωτερικό του
κομμάτια από λαδόκολλα σε σχήμα μπάλας ώστε να παραμείνει ανοιχτό κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και τα τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί
Ενα μυστικό για να είναι πετυχημένη η συνταγή είναι να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας βούτυρο εγώ χρησιμοποίησα αγελαδινό και πρόβειο
για ωραιότερο άρωμα
Οταν έχω τελειώσει με όλα τα βουτυρώνω ελαφρώς και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν
ενα χρυσαφένιο χρώμα
Πριν ξεκινήσω τη συνταγή έχω ετοιμάσει το σιρόπι καθώς θα πρέπει να είναι κρύο όπου εχω ρίξει όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα και τα βράζω μέχρι
να διαλυθεί η ζάχαρη για περίπου 1 λεπτό από τη στιγμή του βρασμού
Ετοιμα ψημένα τα τριγωνάκια μας αφαιρούμε τη λαδόκολλα και έτσι όπως είναι καυτά τα ρίχνουμε στο σιρόπι μέχρι να σιροπιαστούν καλά και τα μεταφέρουμε
σε μία σχάρα ώστε να φύγει το περιττό σιρόπι
Οταν τα σιροπιάζουμε όλα τα αφήνουμε να κρυώσουν και αυτά μέχρι να τα γεμίσουμε
Πάμε να γεμίσουμε τα υπέροχα τρίγωνα εγώ χτυπάω ελαφρώς την κρέμα Καθώς την είχα τοποθετήσει στο ψυγείο και έσφιξε λιγάκι παραπάνω σε εσάς μπορεί να
μη χρειαστεί και με τη βοήθεια μία σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζω τα τρίγωνα τα πασπαλίζω με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και το τοποθετώ σε μία πιατέλα
Οταν γεμίσουμε όλα τα τρίγωνα τα διατηρούμε στο ψυγείο και καλό είναι να καταναλωθούν άμεσα για να μην πανιαζει το φύλλο