Σοκολατάκια καρύδας με 2 υλικά

Υλικά

250γρ. τυρί μασκαρπόνε
250γρ. αλεύρι καρύδας

για επικάλυψη
300γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάλτε το τυρί μασκαρπόνε προσθέστε το αλεύρι καρύδας ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα που δεν είναι σκληρό. Μόλις τα δύο υλικά γίνουν ένα, τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο, μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα.

Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα αφήνουμε την κουβερτούρα να λιώσει. Βάζουμε ένα χαρτί λαδόκολλας σε ένα μεγάλο πιάτο και βγάζουμε το μπολ με το μείγμα καρύδας από το ψυγείο.
Κάντε μικρές μπάλες βάρους 15γρ και βουτήξτε τις σε λιωμένη σοκολάτα αυτό είναι όλο, (εγώ προσθέτω λίγο περισσότερο τυρίμασκαρπόνε ας πούμε μια κουταλιά της σούπας). Τα τοποθετούμε στο πιάτο με τη λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου
παγώσει η σοκολάτα.

Διακοσμούμε όπως θέλουμε εγω βουτυξα ένα πιρουνι μέσα σε λευκή και μαυρη σοκολάτα και έκανα αυτα τα σχεδια

Η Συνταγή είναι του Vito Caterina Di Girolamo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ferrero Roche

Ferrero Roche

Υλικά

310 g συνηθισμένες βάφλες – αλεσμένες
4 κουταλιές της σούπας υγρή σοκολάτα – Nutella

Γέμιση:
50 g ολόκληρα φουντούκια – ξεφλουδισμένα

Σοκολάτα γκαναζ:
70 g φουντούκια – αλεσμένα
200 γραμμάρια σοκολάτας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ λάδι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τις αλεσμένες βάφλες με την υγρή σοκολάτα και ανακατέψτε καλά. Πρέπει να επιτευχθεί μια παχιά κολλώδης σύσταση, η οποία μπορεί να μορφοποιηθεί.
Απλώστε ένα φύλλο χαρτιού ψησίματος σε μια σκληρή, λεία επιφάνεια. Ρίχνουμε το 1/2 του μείγματος, λείο με ένα κουτάλι και σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο χαρτιού. Ακοίξτε μια κρούστα πάχους 5 mm με έναν πλάστη στο χαρτί.
Αφαιρέστε το πάνω φύλλο και χρησιμοποιήστε ένα κόπτη διαμέτρου 5 cm για να κόψετε το φύλλο σε κύκλους.
Στο κέντρο κάθε κύκλου βάλτε 1 ολόκληρο φουντούκι. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ζύμης, διαχωρίστε τον κύκλο από το χαρτί και τοποθετήστε τον στην παλάμη του χεριού σας. Συλλέξτε προσεκτικά όλες τις άκρες και σχηματίστε μια μπάλα.

Τακτοποιήστε τις τελικές μπάλες σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί.
Προχωρήστε με τον ίδιο τρόπο με το δεύτερο μισό του μείγματος.
Σοκολάτα γκαναζ: σε μια βαθιά κατσαρόλα, σε μπεν μαρι, λιώστε τη σοκολάτα, μαζί με την κρέμα και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμο, αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τα αλεσμένα φουντούκια και ανακατέψτε καλά. Χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια, τυλίξτε τις μπαλες με το ολόκληρο φουντούκι στν γκαναζ και τακτοποιήστε τις ξανά
στο ταχψί με το χαρτί. Παίρνετε περίπου 30 κομμάτια 😛 Τα βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να σφίξουν …….

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤα Παξιμάδια με πορτοκάλι από το τετράδιο της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με κρέας