Σοκολατάκια νουκατ με αμύγδαλα και χαλεπιανα

Αυτά τα σοκολατάκια νουκατ με αμύγδαλα και χαλεπιανά είναι μια απόλαυση που συνδυάζει την τραγανή υφή, την πλούσια γεύση και την ακαταμάχητη γλύκα. Η κρεμώδης σοκολάτα αγκαλιάζει τα αμύγδαλα και τα χαλεπιανά, δημιουργώντας μια γευστική έκρηξη που θα σας ενθουσιάσει.

Πλεονεκτήματα:

  • Εκλεπτυσμένη γεύση: Η αρμονία σοκολάτας, αμυγδάλων και χαλεπιανών προσφέρει μια γευστική εμπειρία που θα σας ταξιδέψει.
  • Τραγανή υφή: Τα αμύγδαλα προσφέρουν μια ωραία αντίθεση στην κρεμώδη σοκολάτα, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα υφή σε κάθε μπουκιά.
  • Ποιότητα υλικών: Η χρήση φρέσκων και ποιοτικών υλικών εξασφαλίζει την υπέροχη γεύση και την αξεπέραστη ποιότητα των σοκολατάκια.
  • Ιδανικά για κάθε περίσταση: Απολαύστε τα μόνοι σας, προσφέρετε τα ως δώρο ή εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας σε ένα γιορτινό τραπέζι.

Συνοψίζοντας:

Αυτά τα σοκολατάκια νουκατ με αμύγδαλα και χαλεπιανά είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια γλυκιά και γευστική απόλαυση. Η εκλεπτυσμένη γεύση, η τραγανή υφή και η ποιότητα των υλικών τα καθιστούν ιδανικά για κάθε περίσταση.

Υλικά

200 γρ αμύγδαλα
100 γρ χαλεπιανα
Ένα ασπράδι σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη
120 γρ γλυκόζη
Κουβερτούρα

Εκτέλεση

Βράζω τα αμύγδαλα για δέκα λεπτά και τα ξεφλουδίζω. Τα βάζω σε ταψί μαζί με τα χαλεπιανα και τα καβούρδιζω για 10-15 λεπτά στους 180
Χτυπω το ασπράδι με μια πρεζα αλάτι σε μαρέγκα (να σφίξει αρκετά η μαρέγκα. )
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τη ζάχαρη με τη γλυκόζη να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν καλά.τα αφήνω για δυο τρία λεπτά να πέσει λιγο η θερμοκρασία Προσθέτω τη μαρέγκα σιγά σιγά και ανακατεύω τέλος τους ξηρούς καρπούς
Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί βάζω λαδόκολλα τη λαδωνω και ρίχνω το μείγμα. Όταν κρυώσει το βάζω στο ψυγείο. Τα κόβω σε κόμματια και τα ρίχνω σε λιωμένη κουβερτούρα.

H συνταγή είναι της Καίτη Παναγιώτου

Προηγούμενο άρθροΠίτα με πράσο και μπέικον…μια πιο αντισυμβατική πίτα
Επόμενο άρθροΑντισυμβατικός συνδυασμός: Χοιρινή τηγανιά με δροσερή σως γιαουρτιού!