Σοκολατόπιτα

Υλικά

3 αυγά (165 γρ.)
1 φλιτζάνι λάδι (240 ml)
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 γρ.)
1 φλιτζάνι ζεστό νερό (240 ml)
1 φλιτζάνι σοκολάτα σε σκόνη (150 g)
2 φλιτζάνια αλεύρι σίτου (320 γρ.)
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ (15 γρ.)

κρέμα σοκολάτας
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα (395 g)
1/2 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος (100 γρ.)
4 κουταλιές σκονη σοκολατας (50 g)
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη (20 γρ.)

το φλιτζάνι μου είναι 240 ml

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μπλέντερ τ αυγά,το λάδι,τη ζάχαρη,την σκόνη σοκολάτας,το ζεστό νερό και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σ ένα μπολ και προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν.Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός να διαλυθεί το αλεύρι πολύ καλά.

Σ ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι ορθογώνιο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
Κάνουμε δοκιμή με το μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο,αλλιώς το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.
Σ ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας σοκολάτας και βράζουμε 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ανακατευουμε συνέχεια.

Κόβουμε το κέικ σε κομμάτια και το περιχύνουμε με την υγρή σοκολάτα.Απλώνουμε να πάει παντού.Αφήνουμε να σταθεί και πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με τρούφα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατόπιτα ραβανί

Σοκολατόπιτα ραβανί

Υλικά

900 ml νερό
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
50 γρ κακάο σε σκόνη
8 αυγά
200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
250 ml σπορέλαιο
200 γρ σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ αλεύρι απλό (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
100 γρ κακάο σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
300g κρέμα γαλκατος 35%
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 900 ml νερό, 1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη, 50 γρ κακάο σε σκόνη και αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα 200 γρ κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας και μετά αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια στο μίξερ προσθέστε 8 αυγά και 200 ​​γραμμάρια ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει άσπρο και κρεμώδες μόλις γίνει κρεμώδες προσθέστε τα 250 ml σπορέλαιο και ανακατέψτε μαζί σε χαμηλή
ταχύτητα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα 200 γρ ψιλό σιμιγδάλι, 100 γρ αλεύρι απλό (αλεύρι για όλες τις χρήσεις), 100 γρ κακάο σε σκόνη, 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ και
ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ξηρά υλικά στο μείγμα της λευκής κρέμας. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και διπλώστε το μείγμα ώστε να γίνει ένα καφέ χρώμα.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε το ταψί μας 30×30 και μετά ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί μας. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 35-40 λεπτά στους 180 βαθμούς
στην επάνω σειρά της κουζίνας σας. Όταν το κέικ σας είναι έτοιμο βγάζετε και ανοίγετε τρύπες και ρίχνετε από πάνω το σιρόπι σοκολάτας που έχετε φτιάξει νωρίτερα.
Στη συνέχεια αφήνουμε να απορροφηθεί για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, για τη γκανάζ σας, ρίξτε 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε τη μέχρι να πάρει μια βράση. Στη συνέχεια, προσθέτετε τα 400 γραμμάρια μαύρης
σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε από πάνω το κέικ και μετά βάζουμε στο ψυγείο να δέσει.
Αφήστε το βράδυ να δέσει και μετά μπορείτε να το απολαύσετε.

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτάκια σουσαμένια μπουκίτσες
Επόμενο άρθροΣοκολατάκια Πορτοκάλι (Νηστίσιμα) σε Λίγα Λεπτά