Σουτζουκάκια στο φούρνο

Τα σουτζουκάκια στο φούρνο είναι μια γευστική επιλογή! Η συνδυαστική γεύση του κιμά, της ντομάτας και του δυόσμου δημιουργεί ένα αρωματικό και πλούσιο πιάτο. Μπορείτε να συνοδεύσετε τα σουτζουκάκια με φρέσκο ψωμί, πατάτες τηγανητές ή σαλάτα για μια πλήρη εμπειρία γεύματος . Απολαύστε τα σουτζουκάκια στο φούρνο ως κυρίως πιάτο ή σαν μεζέ!

  • Νόστιμα και χορταστικά: Τα σουτζουκάκια είναι ένα πιάτο που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η ζουμερή γεύση του κιμά, σε συνδυασμό με τα μυρωδικά και τη σάλτσα, τα κάνει ιδανικά για ένα οικογενειακό γεύμα.
  • Εύκολα στην παρασκευή: Η συνταγή για σουτζουκάκια στο φούρνο είναι σχετικά απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες μαγειρικές δεξιότητες.
  • Πολύπλευρα: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή στις δικές σας προτιμήσεις, προσθέτοντας διαφορετικά μπαχαρικά, μυρωδικά ή λαχανικά.
  • Υγιεινό: Η εκδοχή στο φούρνο είναι πιο υγιεινή από τα τηγανητά σουτζουκάκια, καθώς δεν περιέχει επιπλέον λιπαρά.

Συνοψίζοντας, τα σουτζουκάκια στο φούρνο είναι ένα νόστιμο, χορταστικό και εύκολο στην παρασκευή πιάτο που αποτελεί μια excellent επιλογή για το οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά:

1) 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
2) λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
3) 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
4) Αλάτι
5) πιπέρι
6) 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
7) 7-8 φρυγανιές τριμμένες
8) 1 ντομάτα λιωμένη στο multi
9) 2 σκελίδες σκόρδο
10) Δυόσμος ξερός ή φρέσκος
11) Περίπου 1 συσκευασία χυμό ντομάτας συμπυκνωμένη ή το χυμό από 4 ντομάτες μεγάλες φρέσκιες
12) Λάδι για τη σάλτσα

Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια όλα μαζί και τα ζυμώνουμε καλά.
Δηλαδή τον κιμά, τις 3-4 κουταλιές λάδι, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, τις τριμμένες φρυγανιές,
τη 1 ντομάτα λιωμένη, το σκόρδο και το δυόσμο. Πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια.
Σε ταψί βάζουμε περίπου ½ φλιτζάνι λάδι και το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Αραδιάζουμε πάνω τα σουτζουκάκια και προσθέτουμε περίπου μισή κούπα νερό.
Ψήνουμε τα σουτζουκάκια σε μέτριο φούρνο και κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 1-2 φορές.
Μόλις πιούν όλα τα υγρά και μείνουν με τη σάλτσα τους είναι έτοιμα.

Σημείωση: Έχω καταλήξει σε αυτή τη συνταγή για σουτζουκάκια εδώ και χρόνια γιατί πρώτον αποφεύγεις το μπελά του τηγανίσματος και δεύτερον δεν έχουν καμία διαφορά από τα τηγανιτά! Είναι εξίσου νόστιμα και πολύ αφράτα λόγω της ντομάτας που περιέχουν στη ζύμη.

Η Συνταγή είναι από την Κουταλίτσα

Προηγούμενο άρθροΣαρδέλες λεμονάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΓιουβαρλάκια αυγολέμονο…με βελούδινη σάλτσα