Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια απλή συνταγή για να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα.
Παρασκευάζεται απλά και γρήγορα και από οικονομικά προϊόντα που είναι πάντα στο σπίτι.
Αποδεικνύεται αφράτη και κατάλληλη για διάφορες σαλάτες.
Αυτή μπορεί να είναι πολύ καλή σε σάντουιτς αλλά και σε τοστ.
Υλικά
1 αυγό (εγώ έχω ένα σπιτικό αυγό)
300ml φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού κλασική μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
0,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι ξύδι ή χυμό λεμονιού
μια πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σπάστε ένα αυγό σε ένα δοχείο, αλλά κάντε το προσεκτικά ώστε ο κρόκος να παραμείνει ανέπαφος.
Ρίξτε μέσα το φυτικό λάδι, προσθέστε όλα τα παρακάτω υλικά, τοποθετήστε το μπλέντερ βύθισης έτσι ώστε ο κρόκος να είναι μέσα.
Ξεκινάμε να χτυπάμε χωρίς να το ανασηκώσουμε το μπλεντερ, και όταν δούμε ότι η λευκή μάζα έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει, μετακινούμε το μπλέντερ σταδιακά προς τα πάνω.
Η μαγιονέζα μας γίνεται πιο πηχτή με κάθε κίνηση. Τοποθετούμε την έτοιμη μαγιονέζα σε ένα βάζο και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σας εύχομαι ευχάριστη μαγειρική! ❤️ Μακάρι όλα να πάνε καλά!