Tυροπιτες με σπιτικο φύλλο και διαφορα τυριά
Με αυτό το τροπο έχω πάντα έτοιμη πίτα στη κατάψυξη…το μονο που κανω……να τη ψήσω!!😍 Εγω δε ζυμωνω πλεον καθολου…βαζω ολα τα υλικα στο μπλεντερ και τα ζυμωνει ο γαντζος για 4′ με 5′
Yλικα για 5 ταψακια των 26cm
900 γραμμαρια αλευρι γ.ο.χ. κουλα
1.5 ποτηρακι του κρασιου ελαιολαδο
3 κ.ς. ξυδι
2 κ.γ. αλατι
1 φακελακι ξηρη μαγια
400 γραμμαρια περιπου χλιαρο νερο
για την γεμιση
1.500 γρ μυζηθρα χανίων (εσεις μπορειτε να βαλετε φετα)
250 γρ κασερι μυτιλήνης
250 γρ γκουντα νουνού
150 γρ καπνιστο τυρι
Eκτελεση
Σε μια λεκανη κοσκινιζουμε το αλευρι.
Κανουμε μια λακκουβα στη μεση και ριχνουμε το ελαιολαδο.
Το τριβουμε με τα δυο μας χερια, να γινει σαν βρεγμενη αμμος.
Προσθετουμε τη μαγια το ξυδι και το αλατι περιμετρικα ανακατευουμε, και λιγο λιγο προσθετουμε το νερο ζυμωνοντας, μεχρι να εχουμε μια ζυμη που να μην κολλαει στα χερια και να ξεκολλαει απο τα τοιχωματα.
Επειτα τη βαζουμε στο παγκο και τη ζυμωνουμε για λιγα λεπτα.
Θελουμε μια ζυμη με απαλη υφη.
Την κανουμε μπαλα, τη σκεπαζουμε με πλαστικη μεμβρανη και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1 ωρα, εκτος ψυγειου.
Στη συνεχεια τη χωριζουμε σε 20 μπαλακια.
Τα 5 μπαλακια να ειναι λιγο πιο μεγαλα απο τα αλλα γιατι θα τοποθετηθουν στο κατω μερος του ταψιου και θα πρεπει να αγκαλιασουν και τα επανω φυλλα.
για την γεμιση
Σ’ενα λεκανακι ανακατευουμε τα υλικα μας…
Ζυγιζουμε τη γεμιση και τη χωριζουμε σε 5 ισα μερη, για να τη προσθεσουμε στα 5 ταψακια μας.
Εγω τα ταψακια τα βαζω στη καταψυξη τα ψηνω οταν θελω σε προθερμασμενο καλα φουρνο στους 200° για 60′ η αναλογα με το φουρνο σας , παντα στο κατω μερος με αντιστασεις.
Το ιδιο βεβαια και τα φρεσκα!
Καλή επιτυχία
H Συνταγή είναι της κας Αναστασια Βλαχου