Τάρτα μπριός με ζάχαρη

Η τάρτα μπριός με ζάχαρη είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Η τραγανή ζύμη μπριός, η οποία είναι πλούσια σε βούτυρο και αυγά, συνδυάζεται τέλεια με την γλυκιά γεύση της ζάχαρης.

Η συνταγή για τάρτα μπριός με ζάχαρη είναι σχετικά απλή, αλλά απαιτεί λίγο χρόνο και προσπάθεια. Η ζύμη πρέπει να φουσκώσει δύο φορές, πριν ψηθεί στον φούρνο. Αυτό δίνει στη τάρτα την τραγανή και αφράτα υφή της.

Υλικά

Ζύμη
300 γρ. αλεύρι
ένα πακέτο μαγιά μπύρας
50 ml γάλα
2 αυγά
50 γρ. καστανή ζάχαρη
100 g βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Στο τέλος

80 γρ. έως 100 γρ. καστανή ζάχαρη
25 g βούτυρο
50 ml γάλα

Εκτέλεση

1 Διαλύστε τη μαγιά σε 50 ml χλιαρό γάλα. Ανακατέψτε το αλεύρι, 50 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. μαλακό βούτυρο, ολόκληρα αυγά
και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε γρήγορα το γάλα και τη μαγιά και ζυμώστε για 10 λεπτά.
2 Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα στους 30° περίπου (στο φούρνο, αν μπορείτε να ρυθμίσετε αυτή τη θερμοκρασία).
3 Λαδώστε μια μικρή φόρμα για κέικ. Ρίξτε τη ζύμη μέσα και κάντε τρύπες με τα δάχτυλά σας.
4 Πασπαλίστε με ζάχαρη (το πόσο ζαχαρη θελετε θα το αφήσω σε εσάς).
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο βούτυρο και το γάλα.
Ψήστε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς

Η Συνταγή είναι από το Ricette Dolce Facili

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Γεμιστα μπριος με κρεμα

Υλικά

ξυσμα από 1 λεμόνι
500 ml γάλα
2 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
50 γρ.κορν φλάουερ
80 γρ. βούτυρο
1/2 ποτήρι νερό
1/2 ποτήρι γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
120 γρ.αλεύρι
3 αυγά
250 γρ. μασκαρπόνε

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να βράσει.Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σ ένα μπολ σπάμε τ αυγά,ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τη φλούδα απ το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Αδειάζουμε την κρέμα σ΄ ένα μπολ την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το γάλα.Προσθέτουμε το βούτυρο,το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο.Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.Ρίχνουμε ένα ένα τ αυγά ανακατεύοντας κάθε μια φορά καλά να τα απορροφήσει η οποία πρέπει να ξεκολλάει αργά απ το κουτάλι.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε κορνέ.Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί κάνουμε τετράγωνο σχήμα όπως βλέπετε στη φώτο και το γεμίζουμε με την κρέμα.


Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στην πρώτη κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε τα μπριος στη μέση και τα γεμίζουμε με την κρέμα.Τα πασπαλίζουμε με άχνη και τα απολαμβάνουμε!!!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι απο το youtube

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια μας με πράσα!!!
Επόμενο άρθροΔοκιμάστε το γλυκό του κουταλιού κουμ κουάτ: Μια γευστική έκπληξη σας περιμένει!