Υλικά
Σιρόπι καραμέλα
3 ποτήρια ζαχαρη
3 ποτήρια νερό.
Βάση
3 αυγά
140 γρ ζάχαρη,
8 γρ βανίλια ζάχαρης
6 κσ λάδι ,
6 κσ γάλα
10 κσ αλεύρι
12 γρ μπεικιν παουντερ
Για την κρέμα
1 λιτρο γάλα,
1 κρόκο αυγού,
120 γρ ζάχαρης,
8 γρ βανίλια ζαχαρης
ξυσμα 1 λεμονιού,
3 κσ αλεύρι
και 3 κσ νισεστέ
Εκτέλεση
Για την καραμέλα
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ζαχαρη και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Αρχίζουμε να ανακατευουμε μέχρι να λιωσει η ζάχαρη και να γίνει εντελώς υγρή-ρευστή.
Ενω είναι στην φωτια και βραζει προσθέτουμε σταδιακά τα 3 ποτήρια νερό.
Αρχίζουμε να ανακατευουμε πάλι να γίνει πάλι εντελως ένα υγρό σιρόπι.
Για την βάση
Σ ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, βανίλια για 3-4 λεπτά
Προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα λάδι , γάλα και χτυπάμε πάλι.
Μέσα στο μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι και μπεικιν παουντε και ανακατεουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σε ένα ταψί στρωμένο χαρτι ψησίματος αδειαζουμε και ισιωνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για την κρέμα
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε το γάλα, κρόκο αυγού, ζάχαρης, βανίλια και ξυσμα λεμονιού
, αλεύρι και νισεστέ και την βάζουμε σε μέτρια φωτια και ανακατευουνε συνεχως μέχρι να πηξει σε μια ωραία κρέμα.
Αφαιρουμε την λαδοκολα απο την βάση μας την τετργωνίζουμε και την κόβουμε στην μέση καθετα.
Βαζουμε τα κομμάτια σε ένα πυρέξ το 1 πρωτα και το σιροπιαζουμε πολυ καλα με το σιροπι και απο πάνω ριχνουμε την κρέμα.
Απο πάνω το άλλο κομμάτι της βάσης και ξανα σιροπιάζουμε καλά.
Βάζουμε το γλυγό στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ειναι ετοιμοοοοοοοοοοοο
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φτιάξετε το τέλειο Σιροπιαστό Γλυκό με Κρέμα:
- Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά για την καλύτερη γεύση.
- Βεβαιωθείτε ότι το σιρόπι είναι ζεστό πριν το ρίξετε πάνω στο γλυκό.
- Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρετε.
- Μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με ξηρούς καρπούς, φρούτα ή σαντιγί.
Find more delicious recipes here