Τηγανητά γλυκά νιόκι.

Τα τηγανητά γλυκά νιόκι συνοδευόμενα από μια γλυκιά σάλτσα από μέλι και πορτοκάλι είναι μια πραγματική λιχουδιά, ιδανική για προετοιμασία στις γιορτές αλλά μπορεί να παρουσιαστεί και ως επιδόρπιο στο τέλος του γεύματος και μπορεί να παρασκευαστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Υλικά:

250 γρ αλεύρι 00
100 ml μοσχάτο κρασί
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πορτοκάλι
150 γρ μέλι
τηγανέλαιο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το ξύσμα από μισό πορτοκάλι, το ελαιόλαδο και το κρασί.
Ανακατεύουμε όλα καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε να δέσει λίγο και μετά αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε ξανά τη ζύμη και κόβουμε κομμάτια, σχηματίζουμε κορδόνια και κόβουμε μικρά κομμάτια, βασικά με την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε τα νιόκι.
Σε αυτό το σημείο τηγανίζουμε τα κομμάτια σε μπόλικο βραστό λάδι, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και όταν είναι ακόμα ζεστά, τα βουτάμε στο σιρόπι μελιού και πορτοκαλιού που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι από το Katia la curiosita’ in cucina