Εύκολες τηγανίτες πρωινού σε 15 λεπτά

Υλικά

200 γρ. Τυρί κρέμας
280 – 300 g αλεύρι σίτου
2 αυγα
1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
1 αλάτι
1 – 2 κσ. προαιρετικά ζάχαρη
1/2 κουταλιά της σούπας προαιρετικοί σπόροι παπαρούνας
2 μπανάνες

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε κρέμα τυριού, τύπου Philadelphia. Προσθέτουμε 2 αυγά.
Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι. Και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Θα προσθέσω 1 κουταλιά της σούπας, αλλά είναι εντελώς προαιρετικό. Ανακατεύουμε τα πάντα.

Προσθέστε στο αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Θα προσθέσω επίσης μερικούς σπόρους παπαρούνας. Αλλά είναι εντελώς προαιρετικό. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Η ζύμη είναι έτοιμη. Την αφήνουμε στην άκρη.

Κόψαμε τις μπανάνες σε τετράγωνα.
Πασπαλίζουμε το τραπέζι με αλεύρι.
Αναποδογυρίζουμε τη ζύμη.
Φτιάχνουμε ένα λουκάνικο.
Είναι μια κολλώδης ζύμη αλλά πρέπει να είναι μαλακή ώστε οι τηγανίτες να βγαίνουν τρυφερές.
Αν δείτε ότι η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέστε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 – 10 κομμάτια.
Παίρνουμε ένα κομμάτι. Το αλεύρώνουμε. Το ανοιγουμε κάνοντας ένα πιατάκι.
Βάζουμε στο κέντρο 1-2 κουτ. μπανάνα. Και το κλείνουμε.
Το δίνουμε ένα ωραίο σχήμα και έτοιμη. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε λίγο λάδι. Τοποθετούμε τις τηγανίτες με το κλείσιμο απο κάτω.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Μετά τηγανίζουμε από την άλλη πλευρά μέχρι να είναι επίσης καφέ. Περίπου 2 – 3 λεπτά.
Όταν δείτε ότι έχουν ψηθεί και από την άλλη πλευρά, αφαιρέστε τα από το ταψί.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τις υπόλοιπες τηγανίτες.
Σερβίρουμε τηγανίτες με μέλι ή ό, τι μας αρέσει περισσότερο.

Καλή Απόλαυση

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚροκ-μεσιέ….το απόλυτο σάντουιτς
Επόμενο άρθροΕλαφριά και μαλακή μηλόπιτα…πιο αφρός δεν γίνεται