Οι τυροφουσκίτσες αποτελούν ένα υπέροχο ορεκτικό που θα λατρέψετε, καθώς συνδυάζουν αφράτη ζύμη με μια πλούσια γέμιση τυριού. Μπορούμε, λοιπόν, να τις απολαύσουμε σαν ένα ελαφρύ σνακ ή ως ορεκτικό, γιατί η υφή τους είναι αέρινη και η γεύση τους είναι απλά απολαυστική. Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που μπορείτε να τη φτιάξετε ακόμα και όταν έχετε ελάχιστο χρόνο, προσφέροντας έτσι στους αγαπημένους σας μια νόστιμη λιχουδιά.
Υλικά για τις Τυροφουσκίτσες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (περίπου 200 γρ.)
- 5 αυγά
- 1 κεσεδάκι ηλιέλαιο (περίπου 200 ml)
- 1½ κεσεδάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 300 γρ.)
- 1 μπέικιν πάουντερ (20 γρ.)
- 250 γρ. τυρί της αρεσκείας σας
- Προαιρετικά: ψιλοκομμένο ζαμπόν ή πιπεριά
Εκτέλεση της Συνταγής
Χτυπάω πρώτα τα αυγά με το γιαούρτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Έπειτα, ρίχνω το ηλιέλαιο και συνεχίζω το χτύπημα. Προσθέτω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Τέλος, ενσωματώνω στο μείγμα το τυρί, το οποίο το έχω τρίψει στον τρίφτη ή το έχω θρυμματίσει με τα χέρια μου. Αν θέλω, μπορώ να προσθέσω και ψιλοκομμένο ζαμπόν ή πιπεριά.
Βάζω το μείγμα σε ένα ταψί με φορμάκια που έχω λαδώσει ελαφρά. Ψήνω για 20 λεπτά περίπου, στους 200°C. Μόλις ροδίσουν, είναι έτοιμες!
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τις Τυροφουσκίτσες
Για να γίνουν οι τυροφουσκίτσες ακόμα πιο αφράτες, φροντίστε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορείτε να ψήσετε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ αντί για μικρά φορμάκια, απλά θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο.
Αν θέλετε να τις κάνετε πιο υγιεινές, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο.
Η Συνταγη είναι της Koula Sandramani
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Τυροπιτάρια

Υλικά
400 γραμμάρια γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 ποτήρια νερό
αλεύρι γ.ο.χ όσο πάρει
λαδι
300 γρ φέτα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι, αλάτι, μπέικιν πάουντερ δύο ποτήρια νερό τα ανακατεύω και ρίχνω αλεύρι και ζυμώνω όσο να πάρω μια λεια και
μαλακή ζύμη και ρίχνω και λίγο λαδάκι να μην κολλάει στα χέρια
Παίρνω μπαλάκια σαν πορτοκάλι τα ανοίγω με λίγο με αλεύρι στον πάγκο υποχρεωτικά.
Γεμίζω με τριμμένη φέτα τα κλείνω σαν πουγκι και πάλι μ αλεύρι πάνω-κάτω τα ανοίγω με τον πλάστη στο μέγεθος που βλέπετε
Εχω λίγο λαδάκι στο τηγάνι πολύ χαμηλή φωτιά και τηγανίζω και από τις δύο πλευρές
Καλή Απόλαυση
Η Συνταγή είναι της κας Κυριακη Μανη









