Τυροπιτάκια με φέτα και βούτυρο!
Τα υλικά:
Μετράω με ένα ποτηρι των 200 ml.
1 ποτηρι γιαουρτι
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κγ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας λάδι
150 γρ τυρί φέτα
2 1/2 ποτήρια αλεύρι (+ / -) για κολλώδη ζύμη)
βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακάτεψα το γιαουρτι με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να αφρατέψει. Πρόσθεσα ζάχαρη, αλάτι, λάδι, θρυμματισμένο τυρί και κοσκινίζω σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη υλικου.
Ανακάτεψα με μια σπάτουλα (κουτάλι) να πάρει μια κολλώδης ζύμη. Με λαδωμένα χέρια χώρισα τη ζύμη σε 6 μέρη (ίσως και 4 μέρη)
και σχηματίσαμε τις τυροπιτες σε μπαλες (πάλι με λαδωμένα χέρια). Τακτοποίησα στο ταψί του φούρνου. Έκανα μια τρύπα με το
δάχτυλό μου στη μέση κάθε ζυμαριού, έβαλα ένα μικρό κομμάτι τυρί και βούτυρο. Πασπαλίζω με ρίγανη, σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.
Άνοιξα το φούρνο στους 170° και έψησα τα τυροπιτάκια για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Όσο είναι ζεστά τα αλείφω με βούτυρο.
Αντί για σουσάμι ή παπαρουνόσπορο, πασπάλισα μαύρο κύμινο που μου αρέσει πολύ και έψησα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: mytasted