Τυροπιτάκια σε μαφινς

Τα τυροπιτάκια σε μαφινς χωρίς φύλλο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ ή πρωινό.
Η γεύση τους είναι πλούσια και τυρένια, ενώ η υφή τους είναι αφράτα και τραγανή.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν. Τα βασικά υλικά είναι το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι, η μαγια, το τυρί, το αυγό αλάτι πιπέρι.

Για τη γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο τυρί σας αρέσει. Η φέτα είναι ένα κλασικό τυρί για τυροπιτάκια, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πεκορίνο, χαλούμι ή παρμεζάνα.

Τα τυροπιτάκια σε μαφινς χωρίς φύλλο είναι ένα εξαιρετικό σνακ για όλες τις ώρες. Είναι ιδανικά για να τα πάρετε μαζί σας στο σχολείο, στη δουλειά ή στο πάρκο. Επίσης, είναι μια νόστιμη επιλογή για πρωινό ή βραδινό.

Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ απλή. Αρχικά, ανακατεύετε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε όλα τα υγρά υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Τέλος, γεμίζετε τις θήκες για μάφινς με το μείγμα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά.

Συστατικά

2 αυγά
100 g αλεύρι ή αλεύρι ρυζιου για δυσανεξία στην γλουτένη
50 g άμυλο πατάτας
180 ml γάλα
50 ml λάδι
1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού μαγιά στιγμής για αλμυρές πίτες
100 g τυρί φέτα ή pecorino ή χαλουμι ή παρμεζάνα (εγώ έβαλα τριμενο πεκορινο αμφιλοχίας)
αλάτι και πιπέρι

Μέθοδος

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , το γάλα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι: ανακατεύουμε καλά.
Προσθέστε το τυρι κομμένο σε κύβους και ανακατέψτε ξανά και μετά κοσκινίστε τα υλικά σε σκόνη.
Προσθέστε το μείγμα που προέκυψε στο μπολ και ανακατέψτε για μερικές ακόμη φορές.


Μεταφέρετε το μείγμα στις φόρμες για μάφιν

και στη συνέχεια συνεχίστε το ψήσιμο στο φούρνο στους 180°C για
περίπου 20 λεπτά.

Καλή Επιτυχία

Tips

Για πιο τραγανά τυροπιτάκια, μπορείτε να τα ψήσετε για λίγο περισσότερο χρόνο.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα λίγο μπέικον ή ζαμπόν.
Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη τυριού για να βρείτε τη γεύση που σας αρέσει περισσότερο.

Προηγούμενο άρθροΜύδια αχνιστά με μουστάρδα (νηστίσιμη εκδοχή)
Επόμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο: Μια γλυκιά ιστορία γεμάτη κρέμα, φύλλο και σιρόπι!