Συνταγή Καζαντίμπι
Συστατικά:
1 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι κορν φλαουρ
1/2 φλιτζάνι ρυζάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας
1 κρόκος αυγού
5 φλιτζάνια γάλα
1 & 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Κατευθύνσεις:
Ζεσταίνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το να βράσει.
Προσθέστε ζάχαρη και αφήστε το να διαλυθεί, μετά προσθέστε και τον κρόκο αυγού
την βανίλια και ανακατέψτε.
Σε ένα μπολ προσθέστε γάλα, κορν φλαουρ, αλεύρι ρυζιού και χτυπάμε καλά.
Προσθέστε το μείγμα κορν φλαουρ στο βραστό γάλα και χτυπήστε συνεχώς.
Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει σε κρέμα.
Σε ένα Pyrex απλώστε καλά το βούτυρο και απλώστε τη ζάχαρη.
Ανάψτε την φωτιά βάλτε το pyrex και αφήστε τη ζάχαρη να λιώσει.
Προσθέστε 2-3 κουταλες κρέμας πάνω από τη λιωμένη ζάχαρη και ανακατέψτε
καλά με την καραμελωμένη ζάχαρη.
Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά σε μέτρια υψηλή φωτιά.
Βγάλτε από την φωτιά χαλαρώστε το με ένα μαχαίρι γύρω – γύρω και με την βοήθεια μιας
πιατέλας γυρίστε το ανάποδα πάνω στην πιατέλα.
Αφήστε το να κρυώσει και αφήστε το στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Γαρνίρουμε με φιστίκι.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Μερίδες: 4-5
Subscribe to recipe’s youtube channel here