Αυτό το σιροπιαστό γλυκό με κρέμα γιαουρτιού είναι πραγματικά εξαιρετικό!  Η γεύση του γιαουρτιού δίνει μια ωραία δροσιά, ενώ η βανίλια και το λεμονι αρωματίζουν υπέροχα το γλυκό.

Είναι ένα εύκολο γλυκό που φτιάχνεται με απλά υλικά, ιδανικό για κάθε περίσταση. Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό ή κρύο, και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Είτε το απολαμβάνετε ζεστό ή κρύο, με σιρόπι ή σκέτο, το γλυκό της τεμπέλας με φύλλο κρούστας είναι ένα γλυκό που αγγίζει τον ουρανίσκο σας.

Υλικά

450 γρ. φύλλο κρούστας
3 αυγά
200 γρ.ζάχαρη
150 ml ηλιέλαιο
250 ml γιαούρτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
φλούδα πορτοκαλιού
1 βανίλια
χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση

Σ ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη και τ αυγά.Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα ν ασπρίσει.Ρίχνουμε το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.Ρίχνουμε λίγο λίγο το ηλιέλαιο ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα.

Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και στρώνουμε 2 φύλλα. Βάζουμε 3 κουταλιές απ την κρέμα μας και απλώνουμε να πάει παντού.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.Δηλ 2 φύλλα και 3-4 κουταλιές απ την κρέμα μας.

Στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα που έχει περισσέψει και την απλώνουμε να πάει παντού.
Χαράζουμε το γλυκό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για μια ώρα.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα ανακατεύουμε και βράζουμε για 7-10 λεπτά περίπου.
Αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και σιροπιάζουμε το γλυκό μας με μια κουτάλα σιγά σιγά.Αφήνουμε να το απορροφήσει 1 ώρα και σερβίρουμε.

Καλή σας επιτυχία!!!!

Σιροπιαστό γλυκό με κρέμα γιαουρτιού

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστό γλυκό Λιβάνου

Σιροπιαστό γλυκό Λιβάνου (μπασπούσα)

Υλικά

3 φλιτζάνια σιμιγδάλι
1 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι τριμμένη ξηρή καρύδα
1 φλιτζάνι λάδι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 νερό
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το λάδι και μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη μετά την καρύδα. Στη συνέχεια προσθέστε τα υπόλοιπα τα ξηρά συστατικά.
Αφήνουμε το μίξερ να δράσει για 3-4 λεπτά. Μετά από τα 3-4 λεπτά προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
Συνεχίστε να ανακατεύετε άλλα 1-2 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το ταψί βάζοντας λίγο βούτυρο και αλευρι για να μην κολλήσει η μπασμπούσα στο ταψί.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι που θα βάλετε πάνω στη μπασμπούσα όταν βγει από το φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Χαράξτε το γλθκό και βάλτε αμύγδαλα σε κάθε τετράγωνο.
Ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε με το σιρόπι από πάνω.
Αφήστε το να κρυώσει και απολαύστε το!