Η Τούρτα με ινδοκάρυδο είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις! Η αφράτη ζυμη, η γευστική κρέμα καρύδας και η πλούσια επικάλυψη με τριμμένη καρύδα την καθιστούν αναμφίβολα απολαυστική. Είναι ιδανική για κάθε περίσταση, από γενέθλια έως οικογενειακές συγκεντρώσεις. Η Τούρτα με ινδοκάρυδο σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! 

Υλικά

Παντεσπάνι
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι

Κρέμα….
120-130 γ βούτυρο
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
60 γρ περίπου ινδοκαρυδο
Βανίλια

Εκτέλεση

Παντεσπανι
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.Τα ασπράδια (καλο θα είναι να είναι κρυα) βάζουμε μεσα στο μπολ, βάζουμε μεσα μια πρεζα αλάτι, χτυπάμε καλα με το μίξερ σιγά-σιγα ρίχνοντας τήν ζάχαρη, πρέπει να γίνει μερεγκα, μετα προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο, αέρινο μείγμα.

Στο τέλος ρίχνουμε αλεύρι (κοσκινιζουμε και βάζουμε σε τρεις δόσεις) και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι με το χέρι (άνω-κατω) με προσοχή,για να μην βγεί ο αέρας από μεσα…..
Βάζουμε την ζύμη στο ταψί με λαδόκολλα…
Ψήνουμε στο προθερμασμενω φούρνο στους 170° (ανάλογα το φούρνο σάς) βαθμούς στον αερα περίπου 35 λεπτά.
Έτοιμο παντεσπάνι αφήνουμε μεχρι και 5 ώρες (όσο μπορείτε να περιμένετε) να κρυώσει,να ξεκουραστεί……

Κρέμα
Χτυπάμε καλά το βούτυρο, σιγά-σιγα ρίχνουμε το ζαχαρουχο (στην μέτρια θερμοκρασία να είναι, ούτε πολύ κρύο, ούτε ζεστό), μισό κουτί ινδοκαρυδο(περιπου 50- 60γ, τα άλλα θα ρίξουμε από πάνω), βανίλια……
Αυτά… είναι πολύ εύκολο, νόστιμο και γρήγορο γλυκό…

H Συνταγή είνα της κας Anush Aghababyan

Προηγούμενο άρθροΕύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια
Επόμενο άρθροΑυγοφέτες με ζάχαρη και κανέλα