Τούρτα Προφιτερόλ

Η τούρτα προφιτερόλ είναι μια εξαιρετικά γευστική επιλογή για όσους αγαπούν την εκλεπτυσμένη γλυκύτητα και την κρεμώδη υφή. Με τα λεπτά μπαλάκια προφιτερόλ, την αφράτη κρέμα πατισερί και την επικάλυψη με σοκολάτα, η τούρτα προφιτερόλ είναι μια απόλαυση για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων.

Υλικά

Για τα ΣΟΥ
150 ml νερό
100γρ βουτυρο
1 τσιμπιά αλατι
150γρ αλεύρι
5 με 6 αυγά.

κρέμα πατισερι
1/2 λίτρο γάλα
2 αυγα
4κ.σ ζάχαρη
4 κ.σ αλεύρι.

Για τη κρέμα σοκολάτας
225γρ νερο
200γρ ζαχαρη
225γρ γάλα πλήρες
100γρ κακάο
1 κ.σ κορν φλαουρ
80γρ κουβερτουρα μαύρη γάλακτος

Για τη τρίτη κρέμα
200γρ φυτική κρέμα
2 βανίλιες
2 κ.σ από τη σοκολάτα κρέμα που φτιαξαμε
φιλε αμύγδαλο

Εκτέλεση

για τα ΣΟΥ
Ζεσταίνω το νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με το βουτυρο, αλάτι, 150γρ αλεύρι γίνετε μια ζύμη που μαζεύετε στη ξύλινη κουτάλα
τότε ενσωματωνω ένα ένα τ’αυγά. Κάνω το κόλπο με τη κουτάλα να στέκεται στη μέση της ζύμης όρθια . Και είναι έτοιμη .
Με δύο κουταλιά της σούπας φτιάχνω σου που τα τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 35 λεπτά στους 180.
Κλείνω το φούρνο και αφήνω για ένα τέταρτο τα ΣΟΥ στο φούρνο με μισάνοιχτη τη πόρτα βάζω μια κουτάλα στη πόρτα.
Γεμίζω τα σου με κρέμα πατισερι.

Για τη κρέμα σοκολάτας ανακατέυω όλα τα υλικά και φτιάχνω μια κρέμα όχι πολύ σφιχτή .
Για τη τρίτη κρέμα βάζω φυτική κρέμα με τις βανίλιες και 2 κ.σ από τη σοκολάτα κρέμα που φτιαξαμε

Στήσιμο
Βάζω λίγη κρέμα σαντιγί στρώνω τα ΣΟΥ που έχω γεμίσει με πατισερι κρέμα ρίχνω κρέμα σοκολάτα εναλλάξ σαντιγι… ΣΟΥ.
Τελειώνω με σοκολάτα κρέμα. Στολίζω με ροζέτες σαντιγί φίλε αμύγδαλο κερασάκια ότι σας αρεσει.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Theni Sotiropoulou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Προφιτερόλ νηστίσιμο!

Νηστισιμο Προφιτερολ

Κρέμα λευκή
600ml νερό
280 γρ ζάχαρη
180γρ νισεστε
2 κ.σ φυτική μαργαρίνη
2 βανιλιες
Χυμός 2 πορτοκαλιών

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε το κρύο νερό με το νισεστε να διαλυθεί και προσθέτουμε τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και τα βαζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας καλα μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και τη βανίλια. Το βάζουμε απ τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Κρέμα σοκολάτας
500ml νερό
180 γρ ζάχαρη
80 γρ αγλυκο κακάο
40 γρ νιζεστε
40 γρ αλεύρι
80γρ κουβερτούρα
2 βανίλιες

Σε κατσαρόλακι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη να λιώσει στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο το νισεστε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πηζει. Τραβάμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Συναρμολογηση :
Σε ατομικα μπολάκια ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας λευκή κρέμα, λίγα μπισκότα τριμμενα και από πάνω κρέμα σοκολάτας.
Αν θέλουμε να κάνουμε το γλυκό μας αλάδωτο, θα παραλειψουμε τη μαργαρίνη και τα μπισκοτα και ενδιάμεσα θα βάλουμε φρυγανιά σιροπιαστή.
Αντί για σου βάζουμε μπισκότα τύπου πτι-μπερ ή Μιράντα. Μπορούμε να βάλουμε κομματάκια από κέικ ή λουκουμάδες και να τους γεμίσουμε με τη λευκή κρέμα.
Μπορούμε να στολίσουμε το προφιτερόλ με φυτική σαντιγί και αμύγδαλα τριμμενα.
Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ το καλύτερο στον κόσμο ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ πανεύκολο και νόστιμο
Επόμενο άρθροΦτιάξτε τα Δικά σας Bounty: Συνταγή για σπιτικές μπάρες καρύδας που λιώνουν στο στόμα.