Τούρτα Σεράνο

Η Τούρτα Σεράνο αποτελεί ένα γλυκό αριστούργημα, συνδυάζοντας πλούσιες γεύσεις και υφές σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ας δούμε τα βασικά σημεία που την καθιστούν ξεχωριστή:

Γεύση:

  • Η σοκολατένια βάση, ελαφρώς υγρή από το σιρόπι, προσφέρει μια γευστική βάση για τα υπόλοιπα υλικά.
  • Η κρέμα σοκολάτας, με την βελούδινη υφή και την πλούσια γεύση, αποτελεί το “αστέρι” της τούρτας. Η προσθήκη κονιάκ προσθέτει μια ενδιαφέρουσα πινελιά.

Εμφάνιση:

  • Η τούρτα Σεράνο εντυπωσιάζει με την κομψή της εμφάνιση.
  • Το ψηλό σχήμα της και οι ομοιόμορφες στρώσεις της κρέμας δημιουργούν ένα αρμονικό σύνολο.

Συνολικά:

Η Τούρτα Σεράνο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τα σοκολατένια γλυκά με πλούσια γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Η ισορροπία γεύσεων και υφών, σε συνδυασμό με την κομψή παρουσίαση, την καθιστούν ιδανική για γιορτινές περιστάσεις ή για μια απλή απόλαυση με αγαπημένα πρόσωπα.

Υλικά

120 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
δύο αυγά
ένα κουταλάκι του γλυκό μπέικιν
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
μία βανίλια
50 γραμμάρια κακάο
160 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια γάλα
μία πρεζα αλάτι
50ml λικέρ της αρεσκείας σας και λίγο βούτυρο για τις φόρμες

για την κρέμα σοκολάτας χρειαζόμαστε
250 γραμμάρια βούτυρο
450 g ζάχαρη άχνη
70 γραμμάρια κακάο
δύο κουταλάκια του γλυκού βανίλια
12g κρέμα γάλακτος και δύο πρέζες αλάτι

Εκτέλεση

Πρώτα-πρώτα θα κοσκινίσω το αλεύρι μου τη βανίλια την σόδα το baking powder και μια
πρεζα αλάτι ριχνουμε και το κακάο και θα το κρατήσω στην άκρη
Χτυπάω για λίγο το βούτυρο μόνο του  να αφρατέψει και προσθέτω τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα ενα ενα τ αυγα
Χαμηλωλω το μιξερ στο πιο χαμηλό και αρχίζω να ρίχνω μέσα ένα αλλάξ τα στερεά υλικά που έχω κοσκινισει μαζί με το γάλα μεχρι να γίνει ένα ωραίο μειγμα για το παντεσπανι.

Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 160 βαθμούς θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα γύρω στα 25 λεπτά
Εγω έχω 3 τσέρκια 20 εκατοστών με αποσπώμενη βάση αν έχεις μεγαλύτερες φόρμες θα κάνεις σε δύο φόρμες,  πιο χαμηλή τούρτα αλλά θα κάνεις μεγαλύτερη σε επιφάνεια και αν δεν έχετε καθόλου φόρμες θα βάλετε όλο το μείγμα στο ταψί της κουζίνας θα το απλώσετε και θα κόψετε μετά τετράγωνα και θα κάνετε τέσσερα πέντε σπάνια.

Μοιράζουμε το μείγμα στα τσερκια δεν θα γίνουνε πολύ φουσκωτά αλλα θα γίνουν πολύ ωραία. Βάζουμε στο φούρνο γύρω στα 25 λεπτά τα παντεσπάνια τα βγαζω σε σχάρα και αφηνω να κρυώσουν καλά

για την βουτυρόκρεμα σοκολάτας

θα χτυπήσω το βουτυρο για ένα λεπτό σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει και μετά θα
κοσκινισω μεσα την ζάχαρη άχνη με το κακάο και λίγο αλατι, ρίχνω μέσα και τη βανίλια και
χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή μέχρι να βραχούν τα στερεά υλικά και μετά λίγο πιο δυνατά να αφρατέψει και θα ρίξω μέσα λίγη κρέμα γάλακτος για να πάρει ωραία υφή
Μπορω να βάλω ακόμα λίγη κρέμα μέσα να για να γίνει πιο ωραίη και να απλώνεται πιο εύκολα και την αφήνω στην άκρη

Τα παντεσπάνια μου είναι έτοιμα έχουν κρυώσει κόβω με ένα μαχαιρι ελαφρα την επιφάνεια από τα παντεσπάνια και του αλέθω στο μπλέντερ να έρθει να γίνει ψυχουλο για να καλυψω την τούρτα μου

Συναρμολόγηση

Πάμε να στήσουμε την τουρτα σεράνο βαζουμε το πρωτο παντεσπανι βρέχουμε με λίγο λικέρ σοκολάτα μπορείτε να βάλετε όμως ότι λικερ και θέλετε με τα κρεμα μία λεπτή στρώση συνεχιζουμε με δεύτερο παντεσπάνι πάλι λίγο λικέρ άλλη λίγη κρέμα μετα παντεσπανι λικερ και κρεμα και την καλυπτουμε ολοκληρη και γυρω γυρω. Αρχίζουμε και βάζουμε πάνω το τριμμένο παντεσπάνι με προσοχή και στο πλάι και το κολλάω με το χέρι μου, η πάστα σεράνο γίνεται φανταστική.

Πως την κόβουμε
Πρώτα να βουτάτε σε καυτό νερό το μαχαίρι και να σκουπίζεται σε χαρτάκι ζεστό μαχαίρι στην τούρτα είναι αφρός πάντα σκουπίζω πάντα βουτάω και ξανασκουπίζω για να βγαίνει ωραίο το κομμάτι μου αφρός

https://exchange.glomex.com/video/v-cfsvfv6ax8nt?integrationId=4059a117lratine6

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες με κρέας
Επόμενο άρθροΛαχταριστοί κεφτέδες από κόκκινες φακές.