Τούρτα Σοκολάτας

Η τούρτα σοκολάτας είναι ένα κλασικό και αγαπημένο γλυκό, που λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Η πλούσια σοκολατένια γεύση της, η βελούδινη υφή της και η ποικιλία σε συνταγές και διακοσμήσεις την καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Συστατικά:

5 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές ηλιέλαιο
6 κουταλιές της σούπας νερό
6 κουταλιές της σούπας γάλα
6 κουταλιές της σούπας Απλό αλεύρι (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
2 κουταλιές της σούπας κακάο
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ

350 ml. γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

500 ml. κρέμα γάλακτος
300 γρ. σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ενός μίξερ βάσης ρίχνουμε τα αυγά τη ζάχαρη και χτυπάμε για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα νερό το λάδι και κοσκινίζουμε μέσα στο υγρό μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ 20 X 30 cm αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Με μία κουτάλα εμποτίζουμε το κέικ με το γάλα για το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος τα κομμάτια σοκολάτας και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε έως ότου να γίνει ένα σοκολατένιο γλάσο κια το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά
Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και αδειάζουμε επάνω του το γλάσο σοκολάτας κάνουμε μικρές τρύπες με μία οδοντογλυφίδα για να απορροφηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και το γλυκό μας είναι έτοιμο

Καλή Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροO πιο ζουμερός Μπαμπάς
Επόμενο άρθροΗ προτασή μας για το πρωινό του Σαβατοκύριακου…δοκιμάστε τα είναι μοναδικά!