Γλυκάκι με κρέμα και τσιπς σοκολάτας

Υλικά

Για τη βάση
3 αυγά
7 κουταλιές έξτρα λεπτή ζάχαρη
2 φακελάκια βανιλίνη
5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
5 κουταλιές της σούπας γάλα
1/2 μπέικιν πάουντερ
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι 00

Για το βρέξιμο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ml λικερ
300 ml νερό

Για την κρέμα:
2 σακουλάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής
800ml γάλα
Τσιπς σοκολάτας για γεύση

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και δουλεύουμε με το μίξερ για δύο λεπτά.
Καλύπτουμε το ταψί με χαρτί , βάζουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20 λεπτά
περίπου.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, εν τω μεταξύ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με το γάλα,
σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε τη βάση του κέικ στη μέση αφαιρούμε τις γωνίες που έχουν
ξεραθει, ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση και το λικερ. Με ένα βουρτσακι βρέχω τη
βάση καλά γεμίζω με τη μισή κρέμα, κομματάκια σοκολάτας, βάζω την άλλη μισή βρεγμένη επίσης μοιράζω την
υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Διακοσμίστε όπως σας αρέσει έβαλα μερικές χρωματιστές χάντρες και 5 μαργαρίτες,
τη δοκίμασα αμέσως, μετά από μερικές ώρες θα να είναι καλύτερη, αλλά είμαι πολύ άπληστος

Η Συνταγή είναι της Le Meravigliose Ricette di Ana

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με πράσσα και σέλινο
Επόμενο άρθροΓρήγορα και εύκολα μακαρόνια με ρικότα λεμόνι και σπάνακι