Διαφήμιση

Τούρτα με γέμιση Μερέντας

Η τούρτα με γέμιση Μερέντας είναι μια λαχταριστή γλυκιά απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Η γέμιση Μερέντας, με την πλούσια και κρεμώδη υφή της, δίνει μια έντονη σοκολατένια γεύση στην τούρτα. Μπορεί να διακοσμηθεί με σοκολάτα, κρέμα ή φρέσκα φρούτα. Αυτή η τούρτα είναι ιδανική για επετείους, γενέθλια ή οποιαδήποτε άλλη ειδική περίσταση που απαιτεί μια γλυκιά και πεντανόστιμη επιλογή.

Υλικά

Διαφήμιση

για το παντεσπάνι.

5 αυγά
80 γρ ζάχαρη
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες (καψουλακια)
1 κουταλακι μπέικιν πάουντερ
40ml ηλιέλαιο
Σιρόπι.
1 ποτήρι νερού ζάχαρη(200 γρ)
1 ποτήρι νερού νερό
1 κουταλιά κονιάκ
Σαντιγί.
800 ml κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά 35%
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
400 γρ Μερέντα για την γέμιση

Εκτέλεση!

Διαφήμιση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη 6-7 λεπτά να αφρατέψουν κατόπιν ρίχνουμε τις βανίλιες και το ηλιέλαιο .
Έχουμε περάσει από σιτα το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα στα αυγά ανακατεύοντας απαλά κυκλικά από κάτω προς τα πανω.
Το ρίχνουμε στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου περίπου 25 λεπτά τρυπάμε με μαχαίρι στο κέντρο αφού βγει καθαρό το βγάζουμε από το φούρνο.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δυο δίσκους.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό στη φωτιά, όταν πάρει βράση το αποσύρουμε ρίχνουμε το κονιάκ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες να πήξει και να γίνει σαντιγί.
Προσοχή να μην τη χτυπήσουμε περισσότερο και κόψει. Όταν κάνει μύτες και στέκεται είναι έτοιμη

Παίρνουμε δυο κουταλιες από την σαντιγί και την αναμιγνύουμε με την μερέντα χτυπώντας με το μίξερ να γίνει λεία.
Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι που είχαμε κόψει το αλείφουμε με σιρόπι, βάζουμε μια στρώση μερεντας με σαντιγί,σαντιγί και το δεύτερο παντεσπάνι, σιρόπι, σαντιγί.
Καλό ειναι το παντεσπάνι να φτιαχτεί την προηγούμενη μέρα για να κοπεί καλά

H Συνταγή είναι της Litsa Tsikonis

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Διαφήμιση

Τούρτα μελιού με δαμάσκηνα

Τούρτα μελιού με δαμάσκηνα

Συστατικά:

Διαφήμιση

κέικ:
– 180 γρ ζάχαρη
– 4 αυγά
– 3,5 κουταλιές της σούπας μέλι
– 1,5 κουτ σόδα
– 300 γραμμάρια αλεύρι

κρέμα:
– 700 ml. κρέμα (33%)
– 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Γέμιση:
– 250 γρ δαμάσκηνα
– 50 γρ σοκολάτα

Διαφήμιση


Παρασκευή

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Λιώστε το μέλι χωρίς να βράσει. Χωρίς να βγάλετε το μέλι από τη φωτιά, προσθέστε σόδα σε αυτό και μαγειρέψτε για άλλα 20-30 δευτερόλεπτα.
Το μείγμα πρέπει να αυξηθεί 3-4 φορές. Προσθέστε μέλι και σόδα στα αυγά και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιογενή μάζα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε ξανά.
Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και τη βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Ελέγξτε την ετοιμότητα με μία οδοντογλυφιδα.
Αξηστε να κρυώσει το έτοιμο κέικ και κόψτε το σε τρία μέρη.

Ξεπλύνετε τα δαμάσκηνα. Αφήνουμε στην άκρη μερικά κομμάτια για διακόσμηση. Κόψτε τα υπόλοιπα δαμασκηνα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια πλούσια κρέμα.
Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και τα μισά δαμάσκηνα στο πρώτο στρωμα του κέικ. Επαναλάβετε με τα επόμενα στρωματα κέικ. Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και δαμάσκηνα.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Ο κόσμος των συνταγών

Διαφήμιση


Διαφήμιση