Τρίγωνα Πανοράματος

Τα Τρίγωνα Πανοράματος, γνωστά και ως “Τρίγωνα Θεσσαλονίκης”, αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκά της Ελλάδας. Η τραγανή κρούστα από φύλλο κρούστας, η πλούσια κρέμα και το σιροπιαστό τελείωμα συνθέτουν μια γευστική αρμονία που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Υλικά:

Για τα φύλλα:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο

Για το σιρόπι:

  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500ml νερό
  • 50 γραμμάρια γλυκόζη

Για την κρέμα πατισερί:

  • 500 ml γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 50 γραμμάρια αλεύρι

Προαιρετικά:

  • Ξηροί καρποί για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κάθετα σε 3 κομμάτια.
  2. Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το αλείφουμε καλά με βούτυρο.
  3. Τοποθετούμε από πάνω ακόμα ένα κομμάτι που επίσης αλείφουμε με βούτυρο.
  4. Ξεκινάμε να το διπλώνουμε φροντίζοντας να βουτερώνεται σε κάθε δίπλωμα.
  5. Τοποθετούμε στο εσωτερικό ένα κομμάτι τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να διατηρήσουμε το κενό στο οποίο θα μπει η κρέμα.
  6. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  7. Το βγάζουμε από το φούρνο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Για το σιρόπι:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη να βράσουν για ένα λεπτό.
  2. Σιροπιάζουμε τα κρύα τρίγωνα με το ζεστό σιρόπι.

Για την κρέμα πατισερί:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας πάντα.
  5. Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
  6. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Γέμιση:

  1. Γεμίζουμε τα τρίγωνα με την κρέμα πατισερί.
  2. Πασπαλίζουμε με ότι θέλουμε, π.χ. με ξηρούς καρπούς.
  3. Σερβίρουμε.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στην κρέμα πατισερί και άλλα αρώματα, όπως ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ή εκχύλισμα αμυγδάλου.
  • Αντί για σιρόπι, μπορείτε να γλασάρετε τα τρίγωνα με άχνη ζάχαρη.
  • Μπορείτε να φτιάξετε τα τρίγωνα σε μικρότερο μέγεθος, για πιο μπουκωτές μερίδες.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Μαίρη Αναστασοπούλου

Προηγούμενο άρθροΑγκινάρες με πατάτες αυγολέμονο
Επόμενο άρθροΣπιτικό ψωμί