Αυτές οι τρούφες σοκολάτας είναι απλά ακαταμάχητες. Η πλούσια, βελούδινη υφή τους λιώνει στο στόμα, ενώ η γεμάτη σοκολατένια γεύση τους ξυπνάει όλες τις αισθήσεις.

Είτε τις απολαμβάνετε μόνες τους, είτε τις προσφέρετε σε φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, οι τρούφες αυτές είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν.

Υλικά:

400 γραμμάρια βιτάμ
450 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ (parfait amour)
1 κούπα καρύδια ψημένα χοντροκομμένα
3,5 μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου
1 λίτρο σοκολατούχο γάλα Μίλκο (όχι όλο)

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε την κρέμα: Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το κακάο, τις βανίλιες και το λικέρ στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το λιωμένο βιτάμ στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά.

Αφού φτιάξουμε την κρέμα πάμε στο ταψί με τα σπασμένα μπισκότα ραντίζουμε με το γάλα
Ανακατέβουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα για να μπορούμε να πλάσουμε τις μπάλες
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια από το μείγμα.
Κυλάμε τις τρούφες σε τρούφα, ενδοκάρυδο αλεσμένο ή ξηρούς καρπούς.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

H συνταγή είναι της κας Souana Souana

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Τρούφες σοκολάτας

Τρούφες σοκολάτας

Υλικά: 12 μερίδες

Συστατικά

250 γρ μαύρη σοκολάτα
200 ml ζαχαρουχο γάλα
80 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
4 κουταλιές της σούπας κακάο

Οδηγίες

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, αφαιρούμε από τη φωτιά και μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Θρυμματίζουμε και προσθέτουμε τα αμύγδαλα στο μείγμα, προσθέτουμε το κονιάκ.
Ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα προϊόντα.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια νύχτα.
Όταν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό, το βγάζετε και σχηματίζετε μικρές μπάλες. Τυλίξτε τις τελειωμένες μπάλες σε κακάο.
Φυλάξτε τις τρούφες σοκολάτας στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΣουφλέ με μπεσαμελ και σπανάκι
Επόμενο άρθροΤα τυροπιτάκια του Καφέ