Εύκολη συνταγή κέικ σοκολάτας

Υλικα

Για την τούρτα
4 μεγάλα αυγά
4 ποτήρια ζάχαρης
Μισό ποτήρι ζεστό νερό
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φακ μπέικιν πάουντερ
1 φακ βανίλιας
1,5 φλιτζάνι αλεύρι

Για την κρέμα σοκολάτας
4 ποτήρια γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

Για τη γκανάζ
300 γρ κρέμα γάλακτος
275 γρ κουβερτούρα 70%

Εκτέλεση

Ας βάλουμε σε ένα μπολ με αυγό και ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια,
προσθέστε το νερό μας και χτυπήστε ελαφρά για περίπου 3-4 λεπτά.
Ας προσθέσουμε το αλεύρι, τη βανίλια, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ που κοσκινίσαμε
και ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά.
Ας ρίξουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο πυρέξ.


Ψήνουμε σε φούρνο 170 βαθμών για 25 λεπτά και ελέγχουμε με την οδοντογλιφίδα.
Οσο ψήνετε το μείγμα, ας βάλουμε γάλα, αλεύρι, κορν φλαουρ, κακάο και ζάχαρη άχνη σε μια κατσαρόλα για κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς. Ας προσθέσουμε το βούτυρο πριν το βγάλουμε από τη φωτιά και το σβήνουμε.
Αφού κρυώσει λίγο το κέικ, ας το τρυπίσουμε παντού με ένα πιρούνι, και ανακατευουμε 1 κουπα γάλα με το κακάο και το ρίχνουμε στο κέικ μας.


Ας προσθέσουμε την κρέμα σοκολάτας που έχουμε προετοιμάσει πάνω στο κεικ και αφήστε την.


Στη συνέχεια, για την γκαναζ, ας βάλουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, ζεσταίνουμε ελαφρά, προσθέτουμε τις σοκολάτες μας και λιώνουμε.
Ας προσθέσουμε την γκαναζ που έχουμε ετοιμάσει στο παγωμένο ή ζεστό κέικ μας.

Μπορείτε να το κόψετε και να το διακοσμήσετε όπως θέλετε.
Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΈνα κλασικό Κεμπαπ I απλά φτιαγμένο στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΠλατζέντα Λέσβου…το γλυκό των Χριστουγέννων