Τσουρέκι της τεμπέλας !!
Η συνταγη είναι της Despina Kemmi
Υλικά
200 γρ.ζαχαρη
60 γρ. βουτυρο
300 μλ. γαλα
40 γρ. μαγια φρεσκια
2 αυγα
1 βανιλια
ξυσμα πορτοκαλιου, λιγο αλατι
500 γρ. αλευρι.
Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά και μετα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατευουμε να ενσωματωθεί και να γινει η ζύμη μας
Αφου φουσκωσει το βαζουμε σε μια φορμα το περναμε με ενα κροκο και οταν ξαναφουσκωσει
το βαζουμε στους 175 βαθμους να ψηθει.
Καλη επιτυχία
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Εκμεκ Τσουρεκι
Υλικά
Σιρόπι :
5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
και 1 ξυλαρακι κανέλας
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα ( ελαφρύ)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας νισεστε
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η 2 καψουλακια
Για τη σαντιγί:
2 φακελάκια γκαρνι
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
Για τη βάση
10 φέτες τσουρέκι
130 γραμμάρια βούτυρο, φυστίκι Αιγινης για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας τα υλικά στην κατσαρόλα κ όταν πάρει βράση αφήνω 5 λεπτά κ κλείνω. Το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα πυρέξ που έχω βουτυρωσει, απλώνω το τσουρεκι και το καλυπτω πληρως ολα τα κενα κ ψήνω για 10 λεπτά στους 180 να ροδισει. Μόλις ψηθεί, ρίχνω το σιροπι να πάει παντού.
Φτιάχνω και την κρέμα μου βάζοντας 750 ml γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και τα υπόλοιπα 250 τα ανακατεύω με το νισεστε και τη ζάχαρη και τη βανιλια Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα κ ανακατεύω ώσπου να γίνει η κρέμα.
Απλώνω την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και βάζω ψυγείο για 2 ώρες.
Φτιάχνω τη σαντιγί μου ανακατεύοντας το γάλα με το περιεχόμενο των φακέλων και απλώνω πάνω από το γλυκό που έχει στο μεταξύ κρυώσει. Πασπαλιζω με τριμμένο φυστίκι Αιγινης.
Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν σερβίρω.
Η Συνταγή είναι της κας Αριστέα Αλεξίου