Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα με μέλι

Ήθελα να φτιάξω χριστουγεννιάτικα μπισκότα και πήγα να βρω συνταγές.
Δεν μου αρέσε κάτι και αποφάσισα να πειραματιστώ. Χρησιμοποίησα τη συνταγή για μελόψωμο. Η διαφορά είναι ότι αντί για λάδι έβαλα βούτυρο και πρόσθεσα τζίντζερ και μοσχοκάρυδο. Τα μπισκότα έγιναν καταπληκτικά! Στους άντρες μου άρεσαν πολύ.
Πολλά μπισκότα βγαίνουν από τη δόση, αλλά εξαρτάται και από το πόσο μεγάλα θα είναι.
Τα καλούπια μου είναι μικρά. Χρησιμοποίησα μόνο τη μισή ζύμη απόψε.

Υλικά

Για τη ζύμη:
Χρησιμοποιώ μεζούρα 250 ml.

αυγά – 2 τεμάχια
ζάχαρη – 1 φλιτζάνι
μέλι – 1/2 φλιτζάνι
βούτυρο αγελάδας – 200 g.
κανέλα – 1 πακέτο των 8 γρ.
σόδα – 1 κουταλιά της σούπας.
ξύδι – 1 κουταλιά της σούπας.
τζίντζερ σε σκόνη – 1/2 κουτ.
μοσχοκάρυδο – 1/2 κουτ.
αλεύρι – 600 γρ.

Εκτέλεση

Τα ανακατεύουμε όλα χωρίς το αλεύρι σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Βάζω το βούτυρο κρύο.
Η σόδα σβήνει με το ξύδι και προστίθεται. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Η ζύμη είναι κολλώδης, μην ανησυχείτε.
Χώρισα τη ζύμη σε 4 μέρη. Τύλιξα την κάθε μία σε μεμβράνη και τα έβαλα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από αυτό, η ζύμη απλώνεται σε περίπου 4-5 mm παχος 
Θα μπορούσε να είναι πιο χοντρό, αλλά οι άντρες μου είπαν ότι πιο λεπτό είναι καλύτερο.
Στη συνέχεια κόβετε με καλούπια. Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις με τα καλούπια αυτά. Βάζω κατευθείαν τα έτοιμα μπισκότα στο ταψί στρωμένο με λαδόκολα.
Τα έψησα στο φούρνο στους 180 βαθμούς, αλλά δεν μπορώ να πω την ακριβή ώρα. Ψήνονται γρήγορα.

Καλή απόλαυση!

Η Συνταγή είναι της Valeria Hristova

Προηγούμενο άρθροΑγριοκούνελο με μανιτάρια στην γάστρα
Επόμενο άρθροΣοκολατοπιτα με καραμελωμένα φουντούκια ❤️❤️