Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας

Ευκολο στην προετοιμασία τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σοκολάτας, τα παιδιά θα ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να συμμετάσχουν. Τα μπισκότα στο εσωτερικό είναι μαλακά και εύθρυπτα (αν δεν τα παραψήσετε στο φούρνο)

Για 15 κομμάτια, μπορείτε να φτιάξετε και περισσότερα.

Υλικά

Βούτυρο – 100 g (μαλακωμένο)
Ζάχαρη – 90 γρ
Λάδι-50 ml
Αυγά – 1
Ζάχαρη βανίλια – 5 γρ.
Αλεύρι – 270/280 γρ
2,5 κσ κακάο
Μπέικιν πάουντερ – 0,5 κουτ
Μια πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι, αν θέλουμε

Προετοιμασία

Ανακατεύουμε το αυγό με τη ζάχαρη να διαλυθεί λίγο η ζάχαρη, προσθέτουμε το λάδι, τη βανίλια ζάχαρης, το ξύσμα, το κακάο, το μαλακό βούτυρο, το αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι + το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε μια ζύμη απαλή και ελαστική.

Χωρίστε τη ζύμη σε 15 κομμάτια, σχηματίστε τον κώνο με τα δάχτυλά σας κάντε τομές διαγώνια προς τη μία κατεύθυνση και μετά προς την άλλη (όχι βαθιά) με ένα κοφτερό μαχαίρι, .

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, 10-15 λεπτά, εγω έψησα 12 λεπτά, τα μπισκότα μέσα είναι μαλακά, αν περιμένετε πολύ, θα είναι πιο σκληρα.

Πασπαλίστε με αχνη το περίγραμμα από τα κοψίματα να είναι καλύτερα ορατα, οι κώνοι θα φαίνονται πιο ρεαλιστικοί.

Μαγειρέψτε με ❤️ να είναι όλα επιτυχημένα!

Η Συνταγή είναι της Татьяна Петришина