Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της μαγείας και των γλυκών!
Και τι καλύτερο από αυτά τα υπέροχα μπισκότα που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους;
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας και να δημιουργήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Υλικά:

250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
125 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
350-400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας (π.χ. φράουλα, βύσσινο)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά για να σφίξει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο σε πάχος περίπου 0,5 εκατοστών.
Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ, κόβουμε τη ζύμη σε σχήματα της αρεσκείας μας.
Για να δημιουργήσουμε τα μπισκότα με την τρύπα, χρησιμοποιούμε ένα μικρότερο κουπάτ για να αφαιρέσουμε το κέντρο από τη μισή ποσότητα των μπισκότων (για να γινουν ζευγάρια).

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 10-12 λεπτά,
ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς.

Συναρμολόγηση:
Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα στο κάτω μέρος των μπισκότων που δεν έχουν τρύπα.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη τα μπισκότα που έχουν τρύπα και τα τοποθετούμε πάνω από αυτά με τη μαρμελάδα, δημιουργώντας έτσι τα ζευγάρια.

Η Συνταγή είναι της κας Vasiliki Saltaoura ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️