Kέικ αχλάδι με κομμάτια σοκολάτας

Γεια σας, φίλοι μου! 😘 Ειρήνη και ηρεμία σε όλους! 🙏💕
Σήμερα θέλω να προσφέρω μια υπέροχη και πανεύκολη συνταγή για κέικ αχλάδι με κομμάτια σοκολάτας. Ακόμα κι αν δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να το μαγειρέψουν τώρα, κρατήστε τη συνταγή, δεν θα το μετανιώσετε και σίγουρα θα το μαγειρέψετε σύντομα πιστεύω!!!
(Φόρμα: 22-24 cm)

Υλικά

3 αυγά
150 γρ ζάχαρη
125 γρ φυσικό (λευκό) γιαούρτι
100 ml λάδι
50 ml γάλα
250 γρ αλεύρι
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (= 1 φακελάκι)
Μια πρέζα αλάτι
4 αχλάδια (~ 800 γρ.)
60 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας τριμμένη
20 γρ αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς (έχω φιλε αμυγδάλου γιατί δεν είχα ξηρούς καρπούς)

Εκτέλεση

– Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
– Προσθέστε γιαούρτι, λάδι, γάλα. Χτυπάμε
– Προσθέστε λίγο αλεύρι κοσκινισμένο και μπέικιν πάουντερ, αλάτι. Χτυπήστε
– Ξεφλουδίστε 3 αχλάδια και κόψτε σε μεγάλα κομμάτια και 1 αχλάδι – Σ ένα πιατο
– Προσθέστε κομμάτια αχλαδιού στο μείγμα, ανακατέψτε

– Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι και προσθέστε τη στη ζύμη. Ανακατέψτε
– Ρίξτε τη ζύμη σε μια φόρμα με χαρτί ψησίματος. Βάλτε το υπόλοιπο αχλάδι σε φετες από πάνω.
Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει το σουβλάκι)
– Οταν σερβίρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με αχνη ζαχαρης

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΦανταστικό Μακαρονοσουφλέ
Επόμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού με λευκό Κεράσι