Γιούλμπασι με Χοιρινό Λαιμό και Γραβιέρα

Ψάχνετε μια νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας; Το Γιούλμπασι με χοιρινό λαιμό και γραβιέρα είναι η τέλεια επιλογή!

Γεμάτο πλούσιες γεύσεις και αρώματα, αυτό το πιάτο θα σας ενθουσιάσει. Ο ζουμερός και γευστικός χοιρινός λαιμός συνδυάζεται τέλεια με την πικάντικη γραβιέρα για να δημιουργήσει μια απολαυστική αρμονία.

Ετοιμάστε το Χοιρινό λαιμό με γραβιέρα Γιούλμπασι για μια αξέχαστη και μοναδική γευστική εμπειρία!

Υλικά:

1 κομμάτι χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο (περίπου 2 κιλά)
1 κεφάλι σκόρδο
Βούτυρο γάλακτος
Γάλα
Αλάτι και πιπέρι
Γραβιέρα
Λαδόκολλα
Αλουμινόχαρτο
Νερό

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 120°C.
Κάντε τρύπες με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία του χοιρινού λαιμού.
Γεμίστε τις τρύπες με αλατοπίπερο, σκόρδο και κομμάτια γραβιέρας.
Απλώστε μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο.
Βάλτε το χοιρινό λαιμό στη λαδόκολλα.
Τοποθετήστε το υπόλοιπο σκόρδο και τα κομμάτια γραβιέρας γύρω από το κρέας.
Αλείψτε το κρέας με βούτυρο γάλακτος.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι πάνω από το κρέας.
Κλείστε καλά τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά.
Τυλίξτε το πακέτο με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετήστε μια σχάρα σε ένα ταψί.
Βάλτε το πακέτο με το κρέας πάνω στη σχάρα.
Ρίξτε νερό στο ταψί, μέχρι περίπου να φτάσει στη μέση του πακέτου.
Ψήστε το γιούλμπασι για 8-10 ώρες, φροντίζοντας να προσθέτετε νερό στο ταψί κάθε 2-3 ώρες.
Αφήστε το γιούλμπασι να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε.

Γιούλμπασι
Το Γιούλμπασι με χοιρινό λαιμό και γραβιέρα

H Συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο

Ζαμπονοκασερόπιτα χωρίς φύλλο

(Η ιδέα είναι από Sophia Gazi)

Υλικά

3 αυγά πολύ καλά χτυπημένα με σύρμα
1 γιαούρτι απλό
1 ποτ.γάλα
100 γρ.βιταμ λιωμένο
1φλ.τσ.αλευρι farine up
200γρ γκουντα τριμμένη
200γρ.τσενταρ τυρί τριμμενο
250γρ ζαμπόν,παριζα,γαλοπούλα κλπ (Ο,τι έχουμε και περισσεύει )
Ελάχιστο αλάτι λόγω τυριών
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά με την σειρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά ταψί 24-26εκ .
Ρίχνουμε λίγη ποσότητα από τα τυριά που έχουμε κρατήσει από πάνω ,ψήνουμε στους 180 για 30-40′.
Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και μετά κόβουμε ,γιατί είναι μαλακή η ζαμπονοκασερόπιτα και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα

Προηγούμενο άρθροΈνα γλυκό σε μόλις 7 λεπτά από 3 υλικά. Χωρίς αλεύρι, ζάχαρη
Επόμενο άρθροΡεβανί αφράτο και ζουμερό με ινδοκάρυδο και καρύδι