Ζαχαρωμένες Φλούδες Πορτοκαλιού: Μια Γλυκιά Απολαυστική Συνταγή
Υλικά:
5 πορτοκάλια μεσαίου μεγέθους
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
360 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml νερό
1-2 γραμμάρια κιτρικό οξύ (ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού)
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα ή κρυσταλικη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προετοιμασία των φλούδων:
Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια με χλιαρό νερό και σόδα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.
Κόψτε τα πορτοκάλια στη μέση και στυψτε τα να μεινει μόνο η φλουδα και πιεστε την πορτοκαλάδα
Κόψτε τις φλούδες σε κομματια
Βάλτε τις φλούδες σε μια κατσαρόλα και καλύψτε τις με κρύο νερό.
Αφήστε τις να μουλιάσουν για τουλάχιστον 15 λεπτά.
Στραγγίστε τις φλούδες και ξεκινήστε τη διαδικασία βρασμού.
Βάλτε τις φλούδες σε μια νέα κατσαρόλα και καλύψτε τις ξανά με κρύο νερό.
Βράστε τις φλούδες για περίπου 10-15 λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της
πικρής γεύσης.
Στραγγίστε τις φλούδες και επαναλάβετε τη διαδικασία του βρασμού με φρέσκο νερό τουλάχιστον άλλες δύο φορές αλλα τώρα προσθέστε και αλάτι 1 κσ την φορά.
Σιρόπι και ζαχάρωμα:
Κόψτε τις φλούδες τωρα σε λωρίδες
Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη, το νερό . Αφήστε το μείγμα να βράσει μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα σιρόπι.
Προσθέστε τις φλούδες στο σιρόπι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά προσθέστε και το ξυνό μέχρι να απορροφηθεί σχεδόν όλο το υγρό και οι φλούδες να γίνουν διαφανείς
και μαλακές.
Αφαιρέστε τις φλούδες από το σιρόπι και απλώστε τις σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Χωρίστε τες να είναι μία μια.
Περαστε τις φλούδες μέσα από ζάχαρη άχνη και αφήστε τις να στεγνώσουν εντελώς.
Χρήσεις:
Ως κέρασμα: Οι ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού είναι ένα υπέροχο και φυσικό γλυκό.
Στο ψήσιμο: Προσθέστε τις σε κέικ ή άλλα αρτοσκευάσματα για να δώσετε μια μοναδική γεύση και άρωμα.
Για διακόσμηση: Χρησιμοποιήστε τις για να διακοσμήσετε τούρτες, παγωτά ή άλλα γλυκά.