Ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για πρωινό, δεκατιανό ή βραδινό, και μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό σε γιορτινά τραπέζια.

Η γεύση της ζαμπονοτυρόπιτας χωρίς φύλλο είναι πλούσια και απολαυστική. Τα τυριά λιώνουν στο στόμα και το ζαμπόν προσθέτει μια νότα αλμυρότητας. Η κρέμα που περιβάλλει τα υλικά είναι βελούδινη και κρεμώδης.

Η συνταγή είναι σχετικά απλή και μπορεί να ακολουθηθεί από όλους. Τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν και η εκτέλεση είναι σχετικά γρήγορη. Η ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο μπορεί να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Συμπερασματικά, η ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή που μπορεί να φτιαχτεί από όλους. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε περίσταση και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να φτιάξετε την καλύτερη ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο:

  • Χρησιμοποιήστε φρέσκα υλικά υψηλής ποιότητας.
  • Ψήστε τη ζαμπονοτυρόπιτα μέχρι να ροδίσει καλά.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη τυριών και ζαμπόν για να φτιάξετε τη δική σας μοναδική συνταγή. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε γραβιέρα, φέτα, κεφαλογραβιέρα ή κασέρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καπνιστό ζαμπόν, μπέικον ή γαλοπούλα.

Υλικά

4 αυγά
200 γραμμάρια γάλα
20 γραμμάρια γιαούρτι
300 γραμμάρια αλεύρι
10 γραμάρια bakιn powder
300 γραμμάρια φέτα
130g κεφαλοτύρι
10 φέτες ζαμπόν κομμένες η κυβάκια

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα μαζί με μία σπάτουλα.
Σε ταψάκι στρώνουμε μια λαδόκολλα βάζουμε το μειγμα και ρίχνουμε από πάνω λάδι

ζαμπονοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά

Καλή απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Olga Iordanidou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Ζαμπονοτυροπιτάκια

Υλικά

750 γρ αλεύρι 00
100 γρ πλήρες γάλα
350/400 γρ νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
15 γρ αλάτι, το πολύ 20 γρ
15 γρ μαγιά μπύρας
30 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
σαλάμι σε κύβους
τυριά σε κύβους
2 ή 3 βραστά αυγά σε κύβους, μπορείτε επίσης να τα παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
250 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το γάλα και το νερό (ξεκινάμε με 350 γρ και μετά αποφασίζουμε αν θα προσθέσουμε κι άλλο), και τη ζάχαρη.
Μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε το αλάτι. Όταν η ζύμη είναι καλά στραγγισμένη (περίπου 6/7 λεπτά) προσθέτουμε το λάδι και δουλεύουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ομοιογενής ζύμη (θα χρειαστούν λιγότερο από 10 λεπτά).

Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε μια
σανίδα ζαχαροπλαστικής. Σχηματίστε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 60/70 cm επί 20/25 σε ύψος (μην το κάνετε πολύ) και πάχος περίπου 1 cm. Γεμίζουμε κατά βούληση με πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα, τυρί σε κύβους, σαλάμι και βραστά αυγά.

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες πλάτους μερικά δάχτυλα. Τοποθετήστε τα διάφορα κομμάτια σε δίσκους στρωμένους με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν ξανά. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό και
ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

Donatella Mazziotti

Προηγούμενο άρθροΤο γεμιστό σκορδόψωμο που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου
Επόμενο άρθροΤο χοιρινό με πατάτες στην γάστρα που θα σας κάνει να το λατρέψετε