Φαρινάτα

Συστατικά

200 g ρεβυθάλευρο
500 ml μεταλικό νερό
2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Μαύρο πιπέρι

Ταψί 40 x 30 cm

Παρασκευή

Σύντομη διευκρίνιση!
Συνιστάται να προετοιμάσετε το κουρκούτι εκ των προτέρων, για να το αφήσετε να ξεκουραστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και 12 ώρες. Τέλειο για να το αφήσετε να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα. Εάν δεν έχετε το χρόνο, μερικές ώρες μπορεί να είναι αρκετές.

Και τώρα ας ξεκινήσουμε!
Ρίχνουμε το νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι.
Ενσωματώστε σταδιακά το αλεύρι ρεβιθιου κοσκινίζοντας μαζί με το αλάτι με ψιλό διχτι .
Ανακατέψτε με ένα μικρό χτυπητήρι για να αποτρέψετε το σχηματισμό σβώλων.
Θα πρέπει να αποκτήσετε ένα ομοιογενές και υγρό μείγμα που θα πρέπει να καλύπτει το κουτάλι.
Καλύψτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον λίγες ώρες (καλύτερα όλη τη νύχτα)
Σε αυτό το σημείο, η παραδοσιακή συνταγή απαιτεί τη χρήση ενός χάλκινου ταψιού πολύ λιπαρού με λάδι.
Εγώ έβαλα ένα ταψί με υγρό, στρωμένο και ελαφρά λιπαρό χαρτί ψησίματος.


Το ταψί που χρησιμοποίησα ήταν 40 x 30 cm.
Ανακατέψτε το μειγμα  πριν την ρίξετε στο ταψί και, στη συνέχεια, ανακινήστε την για να την ισιώσετε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 ° για 15 λεπτά + 2 λεπτά κάτω από το γκριλ για να ροδίσει την επιφάνεια.
Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Στη συνέχεια κόψτε το σε λωρίδες, σφήνες ή ρόμβους και πασπαλίστε το με μαύρο πιπέρι. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε την πίτα σας με μερικές βελόνες δεντρολίβανου.

Σημειωση: μπορείτε να βάλετε και τυρί φέτα εάν την θέλετε πιο πικαντικη

Καλη Απολαυση

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστή Καρυδόπιτα με Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΣτρουντελ μήλου…τέλειος συνδυασμός με τον καφέ σας