Ζουμερό και νόστιμο κοτόπουλο στο φούρνο

Αχ, τι ωραίο άρωμα! Το κοτόπουλο στο φούρνο μοσχοβολάει, με την πέτσα του τραγανή και χρυσαφένια, και τα ζουμιά του να σιγοβράζουν στο φουρνο. Κάθε μπουκιά είναι μια μικρή έκρηξη γεύσης, με το κρέας να λιώνει στο στόμα και τα μυρωδικά να αγγίζουν τον ουρανίσκο.

Μια πανδαισία γεύσεων: Το κοτόπουλο έχει μαριναριστεί με μεράκι, απορροφώντας τα αρώματα από το λεμόνι, το σκόρδο, ρίγανη και δεντρολίβανο. Η γέμιση, με λαχανικά ή με τυριά και μυρωδικά, προσθέτει μια ακόμα πινελιά νοστιμιάς.

Μια συνταγή για όλους: Το κοτόπουλο στο φούρνο είναι ένα πιάτο εύκολο στην εκτέλεση, που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Μπορείτε να το φτιάξετε για ένα οικογενειακό γεύμα, για ένα τραπέζι με φίλους, ή ακόμα και για ένα γρήγορο και νόστιμο μεσημεριανό.

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Είναι σίγουρο ότι θα γίνει το αγαπημένο σας πιάτο!

Συνοδευτικά: Το κοτόπουλο στο φούρνο ταιριάζει με διάφορα συνοδευτικά, όπως ρύζι, πατάτες, ψητά λαχανικά ή σαλάτα.

Καλή όρεξη!

Υλικά

1 κρεμμύδι
3 μεσαίες πατάτες
ξηρό βασιλικό
500 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο
2 αυγά
3 κουταλιές γιαούρτι
1/2 ποτήρι γάλα
μίγμα μπαχαρικών
1 ντομάτα σε φέτες και τρίβουμε και
70-90 γραμμάρια τυρί κιτρινο
αλάτι – πιπερι

Εκτέλεση

Αλείφουμε ένα ταψάκι 20 x 30 εκατοστά με λάδι ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες της απλώνουμε πάνω από το κρεμμύδι αλατίζουμε πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και με ξηρό βασιλικό για γεύση, ανακατεύομαι με τα χέρια μας τις πατάτες για να αναμεθούν όλα τα μπαχαρικά, ρίχνουμε από πάνω λάδι και το αφήνουμε στην άκρη
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια αλάτι-πιπερι και τα απλώνουμε πάνω από τις πατάτες

Χτυπάμε σ ένα πιάτο τ αυγά ριχνουμε τρεις κουταλιές γιαούρτι, γάλα ανακατέβουμε πασπαλίζουμε με ένα μίγμα μπαχαρικών οποιο σας αρέσει και το ανακατεύομαι.
Απλώνουμε όλο αυτό το υγρό μείγμα πάνω από το κοτόπουλο καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου
Οση ώρα το ψήνεται κόβουμε την ντομάτα σε φέτες και τρίβουμε το τυρί.
Μετά από μισή ώρα αφού ψηθεί αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο πσπαλίζουμε το τυρί και απλώνουμε τις ντομάτες και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά φαγητό μας είναι έτοιμο

Καλή απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚέικ με καρύδι και μαρμελάδα…μία συνταγή απο το παλιό τετραδιο της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΑργεντίνικο κέικ: 5 υλικά, 100% απόλαυση!