Δείτε και αυτές: Κοτόπουλο με Ζυμαρικά σε βελούδινη σάλτσα | Δείτε πως φτιάχνω τις πιο ωραίες Σκορδάτες Πατάτες

Σκορδάτο Κοτόπουλο στο τηγάνι

Υλικά:

(συστατικά για 4 άτομα) –
1 κιλό  κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια (από τον χασάπη σας)
16 σκελίδες σκόρδου
250 ml  λευκού κρασιού
Μαϊντανό ψιλοκομμένο ή ξηρό σε σκόνη
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε αλατοπιπερώνοντας το κοτόπουλο και στις 2 πλευρές καλά.
Ζεσταίνεται αρκετό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και σωτάρετε τις σκελίδες σκόρδου να πάρουν ελαφρως χρώμα και βγάλτε τες σε ένα πιατάκι.
Αυξήστε την φωτιά και προσθέτετε το μισό κοτόπουλο και τηγάνιστε και στις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και βγάλτε τα κομμάτια  σε ένα πιάτο και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.

Μολις τα βγαλετε όλα τα κομμάτια στο πιάτο αφαίρεστε λίγο λάδι απο το τηγάνι , και ξαναβάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο τηγάνι.
Από πάνω προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου, λευκό κρασί και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σκεπάστε το τηγάνι και μαγειρέψτε σε μεσαία φωτιά για περίπου 10 έως 15 λεπτά.
Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και από πάνω γαρνιρετε με την σάλτσα από το τηγάνι και σερβίρετε αμέσως

Δείτε και αυτές: Κοτόπουλο με Ζυμαρικά σε βελούδινη σάλτσα | Δείτε πως φτιάχνω τις πιο ωραίες Σκορδάτες Πατάτες

Υπέροχο και εύκολο

Προηγούμενο άρθροΦουντουκένιο Cheesecake με Nutella και Oreo: Ακαταμάχητος πειρασμός!
Επόμενο άρθροΨητές Πατάτες με δύο φανταστικές σάλτσες…θα σας ξετρελάνουν