Η Συνταγή είναι από το Kens Greek Table

Ρεβανί Λαδιού

Λίστα συστατικών:

2 φλιτζάνια λεπτό σιμιγδάλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Γαρίφαλα ό

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 * c
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, συνδυάστε όλα τα συστατικά
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου το μείγμα κέικ πήξει σε μια
συνοχή παχύ μείγματος (όπου δυσκολεύετε με το κουτάλι να ανακατέψετε)


Ρίξτε σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί 30 εκ
Στρώστε το πάνω μέρος του παχιού μείγματος


Χαράξτε με κοφτερό κομμάτια χωρίς δόντια σε σχήμα ρόμβου
Τοποθετήστε 1 γαρύφαλλο στο κέντρο κάθε κομμένου κομματιού


Ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧορτόπιτα Στριφτή όπως της Γιαγιάς
Επόμενο άρθροΚεμπάπ κρασιού στην κατσαρόλα