Υλικά:

1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλάκια του γλυκού στιγμής καφέ, διαλυμένα σε λίγο νερό
3/4 φλιτζανιού σταφίδες
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γαρνίρισμα:

1/2 φλιτζάνι μέλι
Καρύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Εναλλάξ προσθέστε το αλεύρι και το γάλα στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι, τον καφέ, τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν την τρυπήσετε στο κέντρο του κέικ.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το περιχύσετε με το μέλι και το γαρνίρετε με τα καρύδια.

Exif_JPEG_420

Συμβουλές:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος καρυδιών προτιμάτε, όπως φουντούκια ή αμύγδαλα.

H συνταγή είναι της κας Reggina Filippou