Κερασόπιτα απλή και γρήγορη συνταγή για μια ζουμερή, τραγανή πίτα γεμάτη με γλυκά κεράσια. Είναι ιδανική για κάθε στιγμή, από ένα οικογενειακό δείπνο μέχρι ένα τραπέζι με φίλους.

Υλικά:

540 γρ. ζάχαρη
500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
5 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
580 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
600 γρ. κεράσια απύρηνα

Εκτέλεση:

1)Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ και βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. 2)Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 35cm. και το απλώνουμε καλά. 3)Προσθέτουμε τα κεράσια στο μείγμα, το ένα κοντά στο άλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,στους 175 βαθμούς, για περίπου 50′ λεπτά.
4) Όταν κρυώσει,πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
*Η άχνη είναι προαιρετική. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΙμάμ Μπαϊλντί: Ένα Πιάτο με Ιστορία και Γεύση
Επόμενο άρθροΓλυκό με Πτι Μπερ, Σοκολάτα και Κρέμα Φιλαδέλφεια