Αλάδωτη Νηστίσιμη Πάστα Σοκολάτας

Υλικά

για το μπισκότο παντεσπάνι
125 γρ πούδρα φουντουκιού
125 γρ πούδρα αμυγδάλου
130 γρ άχνη ζάχαρη
230 γρ φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
125 γρ κόρν φλάουρ
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για την κρέμα σοκολάτας
650 γρ φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ ταχίνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά : – την πούδρα φουντουκιού
– την πούδρα αμυγδάλου
– την άχνη ζάχαρη
– το κόρν φλάουρ
Και τα ανακατεύουμε καλά
Σε μπέν – μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού. Κατεβάζουμε ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 21Χ28 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα ( και στον πάτο και στα πλαϊνά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170° C για 18′ – 20′. Δοκιμάζουμε και με μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα να δούμε ότι ψήθηκε.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το παντεσπάνι από τα ταψί και με προσοχή βάζουμε πάλι μέσα στο ταψί σχετο το παντεσπάνι.

Για την κρέμα σοκολάτας
Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι, ξεκινάμε τη διαδικασία για την κρέμα σοκολάτας.
Σε μπέν – μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα τη σοκολάτα σε κομματάκια. ( Προσοχή ο χυμός πορτοκαλιού να είναι γλυκός, αν είναι ξινός αυτό θα βγει και στην κρέμα). Εκτός μπέν – μαρί ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να πάρουμε μια λεία και γυαλιστερή κρέμα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε το ταψί μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Χωρίζουμε σε κομμάτια και διακοσμούμε όπως επιθυμούμε.


Η συνταγή είναι του κ. Stratos Petrou από το κανάλι του YouTube
Bake_it
Σημειώσεις
– Μου πήρε 30′ το ψήσιμο. Έψησα στις αντιστάσεις στη δεύτερη σχάρα από κάτω
– Στόλισα με φράουλες που τη μύτη τους τη βουτηξα στην κρέμα σοκολάτας και διακόσμησα επίσης με φυλλαράκια δυόσμου και τρούφα νηστίσιμη
– Επειδή δεν είχα χώρο στο ψυγείο έκανα το γλυκό σε ταψί μικρότερο 17,5 Χ27 και μείωσα αντίστοιχα τις ποσότητες των υλικών ( εν προκειμένω κατά 20%)

Εκτέλεση: Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου

Προηγούμενο άρθροΚορνεδάκια με ζύμη τύπου κρουασάν
Επόμενο άρθροΜαλακά Πασχαλιάτικα κουλουράκια της Ιταλίδας γιαγιας μου