Σοκολατόπιτα σε πέντε λεπτά χωρίς μίξερ

Η σοκολατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά των μικρών και μεγάλων.
Είναι εύκολη στην παρασκευή της και μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα και εύκολα, ακόμα και χωρίς μίξερ.
Η συνταγή για σοκολατόπιτα είναι πολύ απλή. Χρειαζόμαστε λίγα βασικά υλικά
Το αποτέλεσμα είναι μια σοκολατόπιτα με πλούσια γεύση και υφή.
Η συνταγή είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσθέσουμε στη ζύμη επιπλέον υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, φρούτα ή μπαχαρικά.

Υλικά

3 αυγά
1 φλυτζάνα ζάχαρη
3 κουταλιές τής σούπας κακάο,
3 κουταλιές της σούπας γάλα,
1 βανίλια,
1 φλυτζανα και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 μπεικιν
1/2 φλυτζάνα σπορέλαιο

για το σιρόπι
1 φλυτζάνα ζάχαρη
1 & 1/2 φλυτζάνα νερό

για το γλάσο
1 φλυτζάνα γάλα όχι πολύ γεμάτη,
1 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/2 βιταμ,
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάω τ αυγά με την ζάχαρη με το σύρμα για τρία λεπτά, μετά ρίχνω το κακάο, γάλα, μια βανίλια , αλεύρι ανακατεμένο
με το μπεικιν τα ρίχνω και αυτά ανακατεύω λίγο και ρίχνω μισή φλυτζάνα σπορέλαιο.
Βάζω το μίγμα σε ένα μικρό ταψί, αφού πρώτα το έχω βουτυρωσει και αλευρωσει και το ψήνω για για 30 – 35λεπτα στον αέρα
στους 170.

για το σιροπι
Σε ένα μικρό κατσαρολακι ρίχνω την ζάχαρη, και το νερό, βράζω για πέντε λεπτά και το αφήνω να κρυώσει ώσπου να βγάλω το ταψί και να το σιροπιασω.

για το Γλάσο
Σε μικρό κατσαρολακι ριχνω το γάλα , άχνη ζάχαρη, τρείς κουταλιές της σούπας κακάο και το βιταμ, βανίλια ,σε μέτρια
θερμοκρασία ανακατεύουμε με σύρμα για να μην πιάσει μόλις αρχίζει να κοχλάζει σε σε δύο τρία λεπτά είναι έτοιμο,
το ρίχνουμε πάνω από το σιροπιασμενο γλυκό μας

Καλή επιτυχία !!!!!!!

Η Συνταγή είναι της κας Άρτεμις Ασκητακη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λευκή Σοκολατόπιτα Ζουμερή!

Λευκή Σοκολατόπιτα Ζουμερή!

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

4 Αυγά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
210 γρ Γάλα
110 γρ Ηλιέλαιο
3 Βανίλιες
230 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ Μπεικιν παουντερ

Για το Σιρόπι Λευκής Σοκολάτας
550 γρ Γάλα
150 γρ Ηλιέλαιο
300 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
180 γρ Λευκή Κουβερτούρα
2 Βανίλιες

Για το Γλάσο Λευκής Σοκολάτας
50 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %
150 γρ Λευκή Κουβερτούρα

Για Διακόσμηση
Σταγόνες Λευκής Σοκολάτας

Εκτέλεση

Αρχικά ριχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο Θα πρέπει να είναι καταλευκα τοτε σταματάμε το μίξερ αποσύρουμε τον κάδο και προσθέτουμε το γάλα τις βανίλιες και το ηλιέλαιο. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ απαλά με ένα σύρμα να ομογενοποιηθούν

Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατεύουμε επίσης πολύ απαλά ώστε να μην χαθεί ο όγκος των αυγών. Εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ένα στρογγυλό ταψάκι 30 εκατοστών ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά θα κάνουμε το τεστ μ ένα μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό Ετοιμη ψημένη σοκολατόπιτα μας αφράτη και μυρωδάτη και έτσι όπως είναι ζεστή ετοιμάζουμε το σιρόπι της λευκής σοκολάτας ρίχνονται σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε για περίπου 1 λεπτό από τη στιγμή του βρασμού πόσο
Οσο βράζει το σιρόπι κόβουμε τη σοκολατόπιτα σε μικρά κομματάκια ώστε να απορροφηθεί τέλεια το σιρόπι λευκής σοκολάτας

Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι λευκής σοκολάτας κλείνουμε το μάτι της κουζίνας το ομογενοποιουμε με ένα ραβδομπλέντερ είναι ένα σύρμα χειρός ώστε να ανακατευτούν καλά
Σιροπιάζουμε την σοκολατόπιτα μας με το σιρόπι λευκής σοκολάτας και τα δύο ζεστά

Οταν η σοκολατόπιτα μας έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι ετοιμάζουμε το γλάσο λευκής σοκολάτας όπου λιώνουμε κρέμα γάλακτος με λευκή κουβερτούρα και το απλώνουμε επάνω στην σοκολατοπίτα
Πασπαλίζουμε προαιρετικά όλη τη σοκολατόπιτα μας με σταγόνες λευκής σοκολάτας και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς Έτοιμη η σοκολατόπιτα μας έχει κρυώσει εντελώς κόβουμε ένα κομμάτι θα δείτε πόσο ζουμερή και πόσο υπέροχη έχει γίνει εσωτερικά

Προηγούμενο άρθροΞέρετε πώς να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες στο φούρνο με κιμά και τυρί;
Επόμενο άρθροΠασχαλινά Κουλουράκια