Υλικά
Για τη ζύμη
250 γραμμάρια μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου),
1 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό λάδι (110 ml),
2 αυγά (ο ένας από τους κρόκους των αυγών είναι για επάλειψη),
Μισό φλυτζανάκι του ελληνικού καφέ ξύδι (25 ml.),
1 και μισό επιπλέον κουτάλι του γλυκού αλάτι,
1 πακέτο μπεικιν παουντερ (10 γραμμάρια),
4 και μισό ακόμα φλιτζάνι και επίσης 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το φλιτζάνι είναι 200 ml).
Για την Επάλλειψη.
1 κρόκο αυγού,
Σουσάμι,
Παπαρουνόσπορο (προεραιτικά).
Διαδικασία αλμυρών cookies με ξύδι
Αρχικά, συνδυάστε τη μαργαρίνη, το φυτικό λάδι, το αυγό, το ξίδι και το αλάτι σε ένα βαθύ μπολ.
Προσθέστε μια μικρή ποσότητα από το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ, και στη συνέχεια χτυπήστε να αναμειχθούν.
Στη συνέχεια, προσθέστε αργά το αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη. Αποκτήστε μια μαλακή αλλά όχι κολλώδη ζύμη.
Πάρτε κομμάτια μικρού μεγέθους από τη ζύμη και διαμορφώστε τα όπως θέλετε.
Αν θέλετε, μπορείτε να ανοίξετε τη ζύμη και να χρησιμοποιήσετε κόφτες μπισκότων.
Τοποθετήστε τα διαμορφωμένα κουλουράκια σε ένα λαδωμένο ταψί ή σε στρώμενο χαρτί ψησίματος.
Βουρτσίστε με τον κρόκο αυγού τα κουλουράκια και πασπαλίστε μερικούς σπόρους σησαμιού και παπαραουνόσπορο.
Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να ροδίσουν.
Στη συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί. Σερβίρετε ζεστό με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ.
Τα μπισκότα λιώνουν στο στόμα σας και παραμένουν φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα
recipesmaking.com