Δείτε Επίσης: O “Μουσακάς” της Τεμπελιάς | Εύκολο κέικ σοκολάτας με φουντούκι

Η Γιαγιά μου και η μαμά μου λατρεύουν τη συνταγή.

Κέικ ελιάς!

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγα
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι ή γάλα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ελιά καλαμάτας
2 Ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
1 μικρή πατάτα τριμμένη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν παουντερ

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο 270 βαθμούς.
Ανακατέψτε πρώτα το ελαιόλαδο, τα αυγά και το χυμό πορτοκάλι ή γάλα .
Στη συνέχεια, όλα τα υπόλοιπα συστατικά
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε καλά. Λαδώστε την φόρμα με λίγες σταγόνες λαδι και σκουπίστε με χαρτοπετσέτα πριν ρίξουμε το μείγμα.

Ψήνουμε πρώτα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά. Ελεξτε με ένα μαχαίρι αν βγαίνει καθαρό και ξεσκεπάστε και ψήστε για δέκα ακόμη λεπτά.
Απολαύστε το με καφέ ως αλμυρό σνακ ή συνοδεύεστε το δείπνο σας!
Στόχος μου είναι να μαγειρεύω ελληνικά αλλά λίγο πιο υγιεινά!

Δείτε Επίσης: O “Μουσακάς” της Τεμπελιάς | Εύκολο κέικ σοκολάτας με φουντούκι

ΠΗΓΗ: Sylvia Anais Mouzourou

Προηγούμενο άρθροΛουκουμάδες Σιροπιαστοί
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια σε λάδι και νερό…αξίζει να την δείτε